Calea ferata dintre Coslariu si Simeria va fi reabilitata cu fonduri europene de circa 200 de milioane de euro

Data publicarii: 27-09-2017 | Economie

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a aprobat investitii de aproape 200 milioane de euro in conexiuni feroviare rapide in Romania, potrivit unui comunicat al Reprezentantei in Romania a Comisiei Europene.

Potrivit sursei citate, 198,2 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în renovarea liniei de cale ferată dintre localitățile Coșlariu și Simeria, în zona centrală a României, lucrările urmând să permită garniturilor de tren să circule cu viteze între 120 și 160 km/h. Astfel, durata deplasării între cele două localități se va reduce cu aproximativ 45 de minute.

"Modernizarea acestei linii de cale ferată va stimula competitivitatea economică a regiunilor Centru și Vest din România și va contribui la protejarea mediului înconjurător, îmbunătățind, astfel, în mod concret, calitatea vieții cetățenilor români", a declarat Corina Crețu.

În urma acestor lucrări, 868.000 de persoane vor beneficia de conexiuni mai rapide între cele două regiuni, în special locuitorii din județele Alba și Hunedoara.

În plus, proiectul va permite creșterea capacității liniei în termeni de trafic pentru transportul de mărfuri, acest lucru contribuind la creșterea economică pe plan local.

"Lucrările urmează să fie finalizate în anul 2020", se menționează în comunicat.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: