Ghidul Turistului Responsabil, lansat de Ministerul Turismului in cadrul unei campanii mondiale demarata de OMT

Data publicarii: 27-09-2017 | Economie

Ministerul Turismului lanseaza, miercuri, la nivel national, Ghidul Turistului Responsabil, in cadrul campaniei demarate de Organizatia Mondiala a Turismului (OMT), #TravelEnjoyRespect, in contextul sarbatoririi Zilei Mondiale a Turismului, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului de resort, transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, campania încurajează responsabilizarea turistului prin ocrotirea și respectarea naturii, a culturii locurilor pe care le vizitează și a valorilor comunităților locale.

România se alătură, astfel, acestei inițiative internaționale, în cadrul unei campanii, susținută și de către operatori privați, inclusiv prin distribuirea Ghidului Turistului Responsabil, ghid ce cuprinde un set minimal de 10 reguli de bună conduită.

Un număr de 25.000 de exemplare ale ghidului va fi distribuit în București, Brașov, Sibiu, Cluj, Timișoara, Alba Iulia, Oradea, Constanța, Tulcea, Iași și Suceava, la nivelul aeroporturilor, unităților de cazare și obiectivelor turistice. În plus, Ghidul va fi promovat în mediul online, prin intermediul bloggerilor de călătorie, în cadrul unui brunch.

Campania #TravelEnjoyRespect a Organizației Mondiale a Turismului îndeamnă călătorul să posteze o fotografie relevantă pentru turismul responsabil, utilizând hashtag-ul #TravelEnjoyRespect, precizează Ministerul Turismului.

"În acest an, pe 27 septembrie, Ministerul Turismului se aliniază trendului internațional și celebrează Ziua Mondială a Turismului. Cu această ocazie, Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, reprezintă România la Bruxelles, în cadrul conferinței la nivel înalt 'O strategie europeană pentru sporirea competitivității industriei turismului, un factor — cheie pentru crearea de locuri de muncă'. La conferința organizată de Parlamentul European participă Președintele Parlamentului European, domnul Antonio Tajani, Președintele Comisiei Europene, domnul Jean Claude Junker, și Vicepreședintele Comisiei Europene, domnul Jyrki Kataien. În marja participării delegației Ministerului Turismului la acest eveniment, au loc întâlniri cu oficiali europeni și omologi din alte state membre, în vederea identificării unor poziții comune în domeniul turismului pentru perioada exercitării Președinției UE", notează sursa citată.

De asemenea, România, desemnată recent membru al Consiliului Executiv al Organizației Mondiale a Turismului (OMT) și vicepreședinte al Adunării Generale, este reprezentată de către secretarul de stat, Cristina Tărteață, la evenimentul oficial găzduit de Organizația Mondială a Turismului în Doha, Qatar, cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului.

Tema din acest an este ''Turismul sustenabil — un instrument pentru dezvoltare'', în contextul anului 2017, Anul Turismului Sustenabil. Agenda Universală 2030 pentru dezvoltare durabilă urmărește o schimbare la nivelul politicilor, practicilor de afaceri și comportamentului consumatorilor pentru dezvoltarea sectorului turistic durabil.

Sursa: Agerpress