Cercetator: Este greu sa faci in Romania avioane invizibile, dar seminte de plante si de legume putem face

Data publicarii: 29-09-2017 | Economie

O tehnologie nu are aceleasi rezultate in Romania ca in alte regiuni geografice, iar din acest motiv avem nevoie de cercetare romaneasca pentru a produce soiuri, hibrizi si tehnologii pentru tara noastra, a declarat Costel Vinatoru, cercetator la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura din Buzau, la conferinta PRIA Agriculture.

"Cercetarea trece prin momente grele. Toate guvernele de după 1990 au întors spatele la cercetarea românească, dar trebuie să ne întoarcem la cercetarea românească pentru că am spus-o și o spun: dacă un motor sau o mașină merge foarte bine în România, în Alaska, în Africa sau în alt colț al lumii, un soi, o tehnologie nu produce la fel de bine în România ca în alte regiuni geografice. Avem nevoie de cercetare românească, avem nevoie de cercetare care să producă soiuri, hibrizi, tehnologii pentru țara noastră, altfel, sigur, fermierii noștri sunt nevoiți să cumpere tehnologii din afară, genetică din afară. Și trebuie să știți că putem face agricultură în România, putem face cercetare, putem face performanță în România. Probabil că este foarte greu să faci în România avioane invizibile, dar semințe de plante, de legume, de cereale putem face în România", a spus Costel Vînătoru.

El a adăugat că pe parcursul activității sale a reușit să omologheze și să breveteze peste 30 de soiuri de plante, dar și să aclimatizeze o serie de plante noi, care nu au fost cultivate niciodată în România.

Costel Vînătoru a primit premiu la categoria cercetare la Gala PRIA Romanian Farmers.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: