Birouri virtuale pentru oamenii de afaceri din Moldova si Ucraina, la CCI Suceava

Data publicarii: 20-10-2017 | Economie

Camera de Comert si Industrie (CCI) a judetului Suceava a lansat, in baza unui proiect cu finantare europeana, un birou virtual pentru oamenii de afaceri din Ucraina si Republica Moldova, a declarat presedintele executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu.

Cu sprijinul specialiștilor CCI, oamenii de afaceri ucraineni sau moldoveni pot înființa firme cu sediul social în municipiul Suceava, permițându-le acestora să acceadă, astfel, pe piața românească și europeană.

Prin intermediul acestei facilități, șapte oameni de afaceri ucraineni au constituit societăți comerciale cu sediul la CCI Suceava. Firmele respective activează pe piața confecțiilor și a materialelor de construcții, vânzând pe piața românească și europeană produse realizate în Ucraina.

'Am implementat un concept al biroului virtual. Este o facilitate pe care o avem noi, CCI, și o acordăm unei firme din Ucraina sau Republica Moldova și îi dăm posibilitatea să creeze sediul social aici, la unul dintre aceste birouri. Funcționează în momentul de față șapte astfel de firme din Ucraina, care primesc în timp real, prin poșta electronică, tot ce înseamnă corespondența la sediul de aici și, o dată pe lună, au posibilitatea să utilizeze un birou ca si activitate de secretariat', a afirmat Lucian Gheorghiu, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții mass-media ce participă la "Caravana jurnaliștilor" din România, Ucraina și Republica Moldova, care vizitează, timp de o săptămână, principalele proiecte europene implementate prin Programul Operațional Comun România — Ucraina — Republica Moldova 2007—2013.

Totodată, prin intermediul Biroului virtual, oameni de afaceri ucraineni sau moldoveni pot beneficia de consultanță fiscală și juridică, dar și de acces la o bază de date cu oportunitățile de afaceri din România.

'Este o facilitate foarte importantă pentru că primesc, de asemenea, de la colegii mei orice, de la asistență suport și informații de linii de afaceri la tot ceea ce înseamnă obligații legale pentru a desfășura o activitate în România, o bursă a datelor de contact sau o bursă de afaceri, pentru a găsi legături sau alte conexiuni pentru afacerea lor', a precizat președintele executiv al CCI Suceava.

Biroul virtual a fost creat în baza proiectului intitulat 'Centru pentru sprijinirea afacerilor comune—instrument pentru promovarea dezvoltării antreprenoriatului în zona transfrontalieră RO-UA-MD (Centru Jo.B.S)', implementat de CCI Suceava în parteneriat cu Centrul Bucovinean pentru Reconstrucție și Dezvoltare din Ucraina, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți — Republica Moldova și Asociația pentru Dezvoltare Economică și Regională din România.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Comun România — Ucraina — Republica Moldova 2007—2013, a avut o valoare de 1,43 milioane de euro. Acesta a permis, de asemenea, construcția unui centru multifuncțional la sediul CCI Suceava și crearea unei platforme e-learning pentru antreprenorii din cele trei țări.

Sursa: Agerpress