Laufer: In Romania un loc de munca din 4 se afla in legatura directa cu exportul

Data publicarii: 12-12-2017 | Economie

In Romania, unul din patru locuri de munca se afla in legatura directa cu exportul, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, intr-un comunicat, remis luni AGERPRES.

''În România, unul din 4 locuri de muncă se află în legătură directă cu exportul. Asigurându-le întreprinzătorilor mici și mijlocii accesul pe piețe externe putem, prin intermediul comerțului, să avem o creștere economică puternică. Am încredere că la finalul acestor zile, în urma discuțiilor aplicate pe teme de mare interes pentru comerțul internațional, vom avea rezultate care să conducă la dinamizarea fluxurilor comerciale bazate pe reguli și discipline multilaterale'', a declarat ministrul Ilan Laufer.

Ministrul Mediului de Afaceri a participat duminică, la Buenos Aires, la ceremonia de deschidere a celei de a 11-a conferințe ministeriale a Organizației Mondiale a Comerțului.

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) a fost creată în anul 1995, după finalizarea Rundei Uruguay, prin preluarea Acordului pentru Tarife și Comerț (GATT), stabilit în anul 1947. România a aderat la GATT în anul 1971 și este membru fondator al OMC.

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) este singura organizație internațională care se ocupă de regulile care guvernează comerțul dintre țări, obiectivul acesteia fiind acela de a se asigura că schimburile comerciale se desfășoară într-o manieră cât mai fluidă, mai previzibilă și mai liberă.

Sursa: Agerpress