Proiectul de buget al Ministerului Transporturilor, aviz favorabil in forma propusa de Guvern

Data publicarii: 12-12-2017 | Economie

Proiectul de buget al Ministerului Transporturilor a primit aviz favorabil marti in sedinta comisiilor reunite pentru transporturi, in forma transmisa de Guvern.

Proiectul de act normativ a fost adoptat cu 11 voturi pentru, 9 împotrivă și o abținere.

Cele 187 de amendamente vor fi trimise în anexă la comisiile reunite pentru buget-finanțe, iar fiecare inițiator își va susține amendamentul, conform unei propuneri a președintelui Comisiei pentru transporturi și energie din Senat, Butunoi Ionel-Daniel Butunoi.

"Noi suntem o comisie avizatoare pe acest proiect de buget și, conform regulamentului celor două camere reunite la capitolul discuții pe bugetul de stat, vreau să propun o modificare a programului în sensul că aș vrea să dăm un aviz pe proiectul de buget propus de Guvern, iar cele 182 de amendamente să le trimitem în analiză către comisiile de buget finanțe, pentru că sunt foarte multe amendamente care prevăd alocări financiare de la alte ministere și nu avem noi capacitatea de a sincroniza toate aceste amendamente, plus că, fiind un aviz consultativ, comisia de buget-finanțe (reunită — n. r.) va hotărî ce amendament va rămâne admis sau respins", a afirmat deputatul.

Propunerea președintelui Butunoi a fost supusă votului și a fost adoptată cu 12 voturi pentru, opt împotrivă și două abțineri.

Sursa: Agerpress