Bode: Sunt neplacut surprins ca domnul ministru Felix Stroe a decis sa nu vina azi in fata comisiilor reunite

Data publicarii: 12-12-2017 | Economie

Presedintele Comisiei pentru transporturi si infrastructura din Camera Deputatilor, Lucian Bode, s-a declarat neplacut surprins, marti, la inceputul sedintei comisiilor reunite de specialitate din Parlament, de faptul ca ministrul Transporturilor, Felix Stroe, nu este prezent la dezbaterea proiectului de buget al MT pentru anul 2018.

"Sunt neplăcut surprins că domnul ministru a decis să nu vină azi în fața comisiilor reunite. Este prima dată în istorie când la ședința de buget ministrul alege un alt program. Eu vreau să le mulțumesc secretarilor de stat care sunt aici prezenți, dar, până la urmă, este vorba și de respect. Este vorba despre respect, despre respectul pe care ministrul Stroe trebuie să îl arate comisiilor reunite din Senat și Camera Deputaților", a spus deputatul PNL Lucian Bode.

La rândul său, președintele Comisiei pentru transporturi și energie din Senat, Butunoi Ionel-Daniel, a precizat că ministrul Transporturilor are o întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale și a dat asigurări că va veni la ședința celor două comisii reunite până la votul final pe proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2018.

"Tocmai ce am vorbit cu domnul ministru Stroe și m-a rugat să avem un pic de înțelegere în privința programului său foarte încărcat; la ora 10 fără un sfert are întâlnire cu Banca Mondială, împreună cu premierul, pentru a discuta oportunitatea finanțării unor autostrăzi în România, și cred că va fi bine să începem discuția pe buget cu angajamentul dumnealui că va ajunge la votul final pentru avizul pe proiectul de buget", a anunțat deputatul PSD.

În plus, Butunoi a propus trimiterea celor 187 de amendamente care s-au depus la acest proiect spre discuție direct la comisiile reunite de buget-finanțe, întrucât cele două comisii pentru transporturi sunt doar avizatoare.

"Noi suntem o comisie avizatoare pe acest proiect de buget și, conform regulamentului celor două camere reunite la capitolul discuții pe bugetul de stat, vreau să propun o modificare a programului în sensul că aș vrea să dăm un aviz pe proiectul de buget propus de Guvern, iar cele 182 de amendamente să le trimitem în analiză către comisiile de buget finanțe, pentru că sunt foarte multe amendamente care prevăd alocări financiare de la alte ministere și nu avem noi capacitatea de a sincroniza toate aceste amendamente, plus că, fiind un aviz consultativ, comisia de buget-finanțe (reunită — n. r.) va hotărî ce amendament va rămâne admis sau respins", a afirmat deputatul.

În replică, Lucian Bode a afirmat că în nouă ani de când participă la dezbaterile pe proiectul de buget nu s-a mai făcut o astfel de propunere.

Propunerea președintelui Butunoi a fost supusă votului și a fost adoptată cu 12 voturi pentru, opt împotrivă și două abțineri.

Parlamentul a început, marți, dezbaterile pe proiectul de buget de stat aferent anului 2018.

Sursa: Agerpress