ANOFM: Romanii au la dispozitie peste 930 de locuri de munca in strainatate, prin reteaua EURES

Data publicarii: 22-12-2017 | Economie

Angajatorii din Spatiul Economic European pun la dispozitia lucratorilor români, prin intermediul retelei Eures, un numar de 939 de locuri de munca, cele mai multe în Portugalia, Malta si Germania.

Conform datelor centralizate de ANOFM, în Portugalia sunt disponibile 330 de locuri de munca pentru culegatori de zmeura, mure si afine, în Malta - 161, majoritatea pentru sofer de autobuz, iar în Germania 144 locuri pentru inginer software, salvamar si sofer camion.

De asemenea, Marea Britanie ofera 67 de locuri de munca, majoritatea asistent medical, croitor, macelar, transator si 58 de locuri de munca în Cehia, majoritatea pentru slefuitor, pilitor si forjor.

Totodata, în Slovacia sunt 41 de posturi pentru brutar, operator productie, iar în Belgia sunt vacante 40 de locuri pentru ocupatiile macaragiu, tehnician retele de telecomunicatii, tehnician electromecanic.

Belgia ofera 40 de locuri de munca, majoritatea pentru operator cnc, sofer camion si electrician, iar Italia are tot 40 de posturi vacante, toate pentru îngrijitori la domiciliu.

În Spania sunt disponibile 14 locuri de munca, Finlanda - 11, Luxembourg - 10, Ungaria - 10, Suedia - 5, Slovenia - 3, Polonia si Norvegia - câte 2, iar în Irlanda un post vacant, pentru personal auxiliar de asistenta medicala / îngrijitor la domiciliu.

Sursa: Agerpress