Transgaz a depus o oferta pentru a cumpara societatea Vestmoldtransgaz din Republica Moldova (surse)

Data publicarii: Astazi, 29-12-2017 | Economie

Compania nationala de transport a gazelor naturale din România, Transgaz, a depus o oferta pentru achizitia societatii de stat Vestmoldtransgaz din Republica Moldova, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse apropiate situatiei.

Oferta a fost acceptata de catre autoritatile de la Chisinau, fiind conforma cu caietul de sarcini.

Potrivit unui anunt al Agentiei Proprietatii Publice din Republica Moldova, citat de Radio Chisinau, pretul initial de vânzare al societatii Vestmoldtransgaz este de 180 de milioane de lei (moldovenesti). Cumparatorul va avea obligatia de a investi în companie 93 de milioane de euro, pe durata primilor doi ani dupa preluarea acesteia.

Totodata, potrivit Ministerului Economiei si Infrastructurii de la Chisinau, Transgaz a înfiintat, pe 18 decembrie, o filiala în Republica Moldova, denumita EuroTransgaz. În documentul de înfiintare se arata ca printre principalele obiective de activitate ale noului agent economic sunt producerea, transportul, distributia, stocarea si furnizarea gazelor naturale, transporturi prin conducte, depozitari, precum si activitati de consultanta pentru afaceri si management.

"Noua întreprindere este reprezentanta Societatii pe Actiuni Transgaz din România, care participa la realizarea proiectului de interconexiune pe gaze naturale dintre Republica Moldova si România, inclusiv prin extinderea gazoductului Iasi - Ungheni pâna la Chisinau, care urmeaza a fi dat în exploatare pâna la finele anului 2018", se arata într-un comunicat al Ministerului Economiei si Infrastructurii din Republica Moldova.

Pe data de 12 decembrie, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Transgaz a aprobat înfiintarea unei companii în Republica Moldova pentru a participa la procedura de privatizare a întreprinderii de stat Vestmoldtransgaz, se arata într-un document publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Transgaz a înregistrat, în primele noua luni din acest an, un profit net de 433,552 milioane lei, în crestere cu 21% raportat la cel obtinut în perioada similara din 2016, de 358,469 milioane lei.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: