Productia industriala ar putea fi cu 7,6% mai mare in acest an

Data publicarii: 29-12-2017 | Economie

Productia industriala ar putea fi cu 7,6% mai mare în acest an, comparativ cu 2016, fiind bazata pe cererea externa, se arata într-o publicatie a Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).

'În anul 2017, fata de anul precedent, se asteapta o evolutie favorabila pentru toti indicatorii din industrie, si anume: productia industriala se estimeaza ca se va majora cu 7,6%, pe baza cererii pe piata externa (8,8%), în timp ce pentru cifra de afaceri pe piata interna se apreciaza o crestere de 4,9%. În aceste conditii, volumul cifrei de afaceri pe total industrie va creste cu 6,8% fata de nivelul înregistrat în anul 2016, iar stocurile de produse finite se vor majora cu 9,3%. Cresterea stocurilor de produse finite din acest an urmeaza sa compenseze diminuarea acestora din anul anterior, situându-se la un nivel apropiat de cel din anul 2015', informeaza CNP.

Pentru cifra de afaceri pe total industrie se anticipeaza o crestere de 0,7% în perioada de referinta, comparativ cu trimestrul anterior, avându-se în vedere majorarea cu 5,7% a cifrei de afaceri pe piata externa, respectiv o reducere cu 4,0% a cifrei de afaceri pe piata interna.

'În conditiile cresterii productiei industriale cu 3,7% se apreciaza ca, în cel de-al patrulea trimestru al anului, volumul stocurilor de produse finite va fi cu 11,3% peste nivelul înregistrat în cel de-al treilea trimestru al anului curent', mentioneaza sursa citata.

Sursa: Agerpress