GastroPan 2019 se va desfasura in perioada 28-30 martie la Arad; concursuri pe panificatie, cofetarie si gastronomie

Data publicarii: 15-12-2018 | Economie
Cea mai mare competitie dedicata promovarii inovatiilor si a talentelor din industria de panificatie, cofetarie si HoReCa se va desfasura in perioada 28-30 martie 2019 la Arad, in cadrul expozitiei GastroPan, iar concursurile vor aduce impreuna cei mai talentati brutari, cofetari si bucatari autohtoni, care isi vor demonstra maiestria in fata unui juriu format din specialisti. Conform unui comunicat al organizatorilor, concursurile GastroPan sunt grupate in 3 sectiuni competitionale (Panificatie, Cofetarie, Gastronomie), in cadrul carora juriul selecteaza lucrarile care vor primi trofeele Painea Anului 2019 si Tortul Anului 2019. Inscrierile la Concursurile GastroPan 2019 se fac pana pe 28 februarie. Juriul care numeste castigatorii Concursurilor GastroPan este format din experti de talie mondiala, membrii asociatiilor de specialitate, castigatori ai concursurilor si olimpiadelor importante din lume. Lucrarile expuse urmeaza o tematica propusa de asociatiile de specialitate din Romania si de specialistii premiati la concursurile internationale, oferind o perspectiva asupra a ceea ce inseamna cu adevarat talentul, experienta si expertiza. La Cofetarie, la categoria Tortul Anului 2019 s-au inscris cofetari din toata tara care deja pregatesc si perfectioneaza retetele. Tematica categoriei: Torturile dietetice. Pentru castigarea trofeului, concurentii vor fi provocati sa dezvolte gusturi originale, creative si delicioase. Pe latura artistica, tematica impusa de membrii juriului pentru categoria Creatie artistica din pasta de zahar va fi: Frumusetea Provance-lui vazuta de artistul cofetar. La categoria Creatie artistica din ciocolata tematica creatiilor va fi la libera alegere a participantilor, singurul criteriu fiind sa fie realizata din ciocolata. La Panificatie-Patiserie, atat brutarii artizani, cat si producatorii industriali de paine vor avea sansa de a castiga trofeul Painea Anului 2019, in doua categorii diferentiate in functie de cantitatea produsa si metodele de fabricatie - artizanale sau industriale. Tematica painilor artizanale va fi: Traditie si provocari in secolul 21. In cadrul aceleiasi sectiuni, Panificatie-Patiserie, concurentii se vor intrece in obtinerea celor mai bune produse de patiserie pentru generatia Millenials din mediul urban, precum si in crearea de piese artistice din aluat de panificatie pe tematica Vesnicia s-a nascut la sat. Sectiunea Gastronomie a Concursurilor GastroPan cuprinde doua categorii: Platouri culinare reci (in care se poate intrece individual sau in echipa) si Sculptura in legume si fructe. Concurentii categoriei Platouri culinare reci vor avea sarcina de a pregati un platou festiv, un preparat traditional romanesc si un desert de restaurant, iar concurentii cu un spirit artistic mai dezvoltat isi pot intrece talentele la categoria Sculptura in legume si fructe, unde vor trebuie sa prezinta o piesa cu tematica Pasari si flori.

Sursa: Agerpress