ENEL, singura companie italiană care se angajează să reducă emisiile la zero până în 2050

Data publicarii: 20-08-2019 | Finante-Banci
Puține companii și-au asumat până în acest moment angajamentul Națiunilor Unite de a reduce emisiile la zero până în anul 2050 iar ENEL este una dintre ele. De altfel, ENEL este singura companie italiană care și-a asumat acest angajament, lucru pe care îl va face înainte de summitul privind schimbările climatice.

În acest sens, ENEL și- asumat atingerea obiectivului de limitare a creșterii temperaturii maxime la nivel global, obiectiv care presupune o limitare la nivelul de 1,5 grade peste nivelurile preindustriale. De asemenea, se urmărește și atingerea unui nivel de zero emisii până în anul 2050.

Inițiativa privind limitarea efectelor omului asupra mediului a fost semnată de 28 de companii cu un capital total de peste 1,3 trilioane dolari cu scopul de a răspunde apelurilor lansare de Națiunile Unite înainte de summitul ce va avea loc la New York la data de 23 septembrie, un summit pe a cărui agendă de zi se va afla în primul rând subiectul schimbărilor climatice.

Grupul Enel a semnat de asemenea și scrisoarea de intenție promovată în cadrul summitului Națiunilor Unite cu privire la schimbările climatice, solicitând în același timp mediului de afaceri internațional asumarea unei tranziții legitime și crearea de locuri de muncă „verzi”. Asemenea decizii au devenit prioritară în urma acordurilor de la Paris, acorduri pe care majoritatea țărilor și le-au asumat și care prevăd schimbări și transformări semnificative din punct de vedere tehnologic, economic și social pentru cea de-a doua jumătate a acestui secol.

Momentan, Enel este unul dintre liderii mondiali în ceea ce privește tranziția energetică, cu investiții majore în surse regenerabile și rețele de 11,6 miliarde euro respectiv 11,1 miliarde euro. Grupul are o amprentă regenerabilă de peste 43 GW, gestionată de Enel green Power, cel mai mare jucător pe piața de energie regenerabilă din lume.