O nouă generație de copii va dobândi competențe digitale la Atelierele CoderDojo

Data publicarii: 20-08-2019 | Educatie
Atelierele CoderDojo din București își vor deschide porțile pentru cea de-a șaptea oară pentru copii cu vârste cuprinse între 8 și 17 ani, pasionați de tehnologie, care își doresc să descopere tainele programării. Atelierele CoderDojo, susținute de către fundația Telekom România, sunt gratuite și se vor desfășura pe durata anului școlar curent, 2019-2020, o dată pe lună, sâmbăta.

Cei interesați să se înscrie în acest program sunt invitați să completeze un formular disponibil online pe site-ul CoderDojo București. Programul din acest an va include 24 de ateliere împărțite pe trei categorii de selecție în funcție de vârstă sau nivelul de pregătire după cum urmează:

Explorator - Un program dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani care își doresc să descopere pentru prima dată universul programării pe calculator și implicit, să învețe primele noțiuni de programare.
Aventurier - Acest program este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani care își doresc explorarea tehnologiilor digitale. În cadrul acestuia, copiii vor avea ocazia de a deprinde aceste tehnologii prin învățarea unor limbaje care folosesc linii de cod.
Master - Un program dedicat adolescenților care se gândesc deja serios la o carieră în IT și care implicit, urmăresc să își dezvolte abilitățile de programare și lucru cu tehnologii web și algoritmi formalizați.
„Procesul de transformare accelerată a pieței muncii reprezintă o reală provocare pentru sistemele de educație și formare din întreaga lume, care trebuie să se reinventeze pentru a putea pregăti specialiști pentru joburi de care până acum câțiva ani nici nu auzisem sau care se vor contura ca urmare a digitalizării și robotizării unor sectoare de activitate. Acum, când spunem alfabetizare, ne referim la un concept și un proces cu totul diferite față de acum o generație. Atelierele CoderDojo contribuie în mod direct la o alfabetizare digitală. Forța de muncă de astăzi și de mâine va înțelege, realiza sau monitoriza activități IT. De aceea, pregătirea tinerei generații pentru a reuși să se integreze într-o piață a muncii inovatoare este o responsabilitate pe care nu o putem ignora”, a declarat Ruxandra Vodă, Președinte, Fundația Telekom România.

Atelierele CoderDojo se vor desfășura sub îndrumarea a 60 de voluntari, primele întâlniri urmând a avea loc în luna septembrie în două locații: Băneasa Business & Technology Park, Șoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 42-44, clădirea A, etaj 2 respectiv ASE – FABIZ, o locație nouă, clădirea Academiei de Studii Economice din Calea Griviței. În această a doua locație, întâlnirile vor fi organizate cu sprijinul Fundației Telekom și OMV Petrom S.A..