București, pe primul loc în Europa în ceea ce privește destinațiile turistice cu potențial de dezvoltare

Data publicarii: 23-10-2019 | Turism
Societatea se schimbă în permanență, apar fel și fel de noi atracții în special cele de natură tehnologică. Cu toate acestea, un lucru rămâne neschimbat: oamenii își doresc să călătorească, să descopere noi și noi locații, să se bucure de noi și noi experiențe de viață. Iar, pe măsură ce nivelul de trai crește la nivel mondial, la fel se întâmplă și cu industria turismului pe măsură ce din ce în ce mai mulți oameni își permit astfel de escapade.

Astfel, dorința de a călători, este cuantificată de indicele Global Mastercard de Destinații Urbane 2019 potrivit căruia, din 2009 și până în prezent, numărul turiștilor care au apelat la servicii de cazare a crescut cu nu mai puțin de 76%.

Mai mult, pentru cel de-al doilea an consecutiv, Bucureștiul se află în topul destinațiilor din Europa cu cel mai mare potențial de creștere/dezvoltare.

”București se află în topul orașelor cu cel mai mare potențial de dezvoltare, păstrându-și prima poziție în rândul destinațiilor din Europa. Călătoritul a devenit o parte importantă din stilul nostru de viață și e critic să înțelegem cum turismul impactează orașele mari, la nivel global. Studiul oferă, de asemenea, o perspectivă amplă asupra comportamentului turiștilor, oferind posibilitatea de a le înțelege nevoile și experiențele pe care aceștia le caută”, declară Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România.

Rezultatele studiului sunt cât se poate de grăitoare în ceea ce privește potențialul capitalei. Potrivit datelor oficiale, București înregistrează un procent de 10,3% în ceea ce privește potențialul de dezvoltare, peste 1,4 milioane de turiști apelând la servicii de cazare în capitala româniei în ultimul an, valoarea medie cheltuită pe zi fiind de 105 dolari.

Cât privește popularitatea destinațiilor turistice, Bangkok rămâne cel mai vizitat oraș de pe glob cu peste 22 de milioane de turiști. Acesta este urmat în topul popularității de Paris și Londra care ocupă locurile 2 și 3, ambele depășind cifra de 19 milioane de turiști.