Kaspersky lansează o nouă soluție pentru combaterea pericolelor cauzate de dronele civile

Data publicarii: 28-10-2019 | IT&C
Kaspersky, unul dintre liderii mondiali în software de securitate, a lansat o nouă soluție concepută pentru a ajuta deținătorii de proprietăți și organizațiile să se apere de pătrunderea neautorizată a dronelor civile pe proprietățile lor. Soluția de securitate Kaspersky Antidrone, beneficiază de o serie de senzori care să detecteze dronele folosind scanarea cu laser și tehnologii de învățare automatizate care localizează, identifică și interzic automat dronele fără pilot care vor să intre în zonele restricționate fără a deteriora dispozitivele.

În ultimii ani, dronele au început să crească în popularitate pe măsură ce și prețurile au început să devină din ce în ce mai accesibile. Numai în anul 2018, piața globală de drone a fost estimată la 14 miliarde de dolari, fiind de așteptat ca aceasta să ajungă la 43 de miliarde de dolari în anul 2024.

Programul de tip software Kaspersky Antidrone coordonează activitatea mai multor echipamente de tip hardware furnizare de parteneri, distingând dronele față de alte obiecte aflate în imediata vecinătate. Acesta dispune de un modul principal de detecție care caută dronele folosind camere video și senzori radar, una dintre noutățile oferite de Kaspersky fiind și capacitatea programului de a scana cu un laser pentru a determina poziția dronei.

„Mulți membri ai echipei Kaspersky Antidrone, inclusiv eu, au o experiență îndelungată ca piloți de drone”, spune Vladimir Turov, Project Owner Kaspersky Antidrone.

„Aeronavele fără pilot pot reprezenta uneori un pericol real. De exemplu, am fost martor la unele situații riscante în timpul evenimentelor publice. În mod clar, acest lucru provoacă anumite îndoieli cu privire la utilizarea respectivei tehnologii. Din păcate, în calitate de pilot de drone, de multe ori nu știi ce spații sunt interzise, ​​așa că atunci când drona este zdrobită pe neașteptate sau atacată fizic cu măsuri de protecție ostile, este foarte frustrant. De aceea, în timpul dezvoltării produsului nostru, am avut în vedere interesele pasionaților de drone, precum și cerințele și îngrijorările legate de siguranță. Acest lucru ne-a ajutat să dezvoltăm o modalitate de a ne asigura că dronele nu intră în zonele interzise, ​​fără a le deteriora.”

Kaspersky Antidrone este un software modern care poate fi livrat ca soluție încorporată în hardware terț dar și integrat cu alte sisteme de monitorizare, inclusiv în infrastructura inteligentă pentru locuințe.