CEC Bank a primit ajutorul PwC în procesul de obținere a acordului CE pentru majorarea de capital

Data publicarii: 08-11-2019 | Finante-Banci
CEC Bank a obținut aprobarea Comisiei Europene pentru majorarea capitalului social. În toate etapele acestui proces, atât instituția bancară cât și Ministerul Finanțelor Publice, în calitate de unic acționar al băncii, a beneficiat de consultanța oferită de către PwC România.

„Felicit echipa PwC România pentru acest succes care reconfirmă expertiza noastră în cazuri complexe precum cel al CEC Bank, instituție financiară care poate face majorări de capital doar în condiții speciale. Realizarea acestei performanțe se datorează și colaborării excepționale cu reprezentanții CEC, ai Ministerului Finanțelor și Consiliul Concurenței. PwC România a participat în toate etapele acestui demers, inclusiv în discuțiile și corespondența purtată cu reprezentanții Consiliului Concurenței și ai DG Competition”, a declarat Ionuț Simion, Country Managing Partner PwC România.

”PwC România a acordat băncii servicii de asistență în elaborarea planului de afaceri, document separat ce a fost prezentat Comisiei Europene în mai multe scenarii. De asemenea, departamentul de Evaluare și analiză macroeconomică din cadrul PwC România a realizat documentul Testul investitorului privat prudent în legătură cu intenția statului român de a majora capitalul social al CEC Bank, solicitat de Comisia Europeană pentru a determina dacă majorarea de capital intră sau nu sub incidența ajutorului de stat”, a declarat Sorin Petre, Partener PwC România și coordonator al echipei de consultanță din proiect.

Printre alte informații, raportul a inclus și o prezentare detaliată a cazuisticii aplicabile și a unor spețe aplicabile, spețe similare principiului investitorului privat, elaborate de D&B David și Baias, compania de avocatură afiliată în mod direct PwC România. Planurile Ministerului de Finanțe de a majora capitalul CEC Bank au fost în acest sens confirmate la data de 29 octombrie. Fară ca acestea să implice un ajutor de stat, se discută despre o majorare semnificativă de nu mai puțin de 940 de milioane de lei.