Libra Internet Bank raportează un profit în creștere cu 21% în primele nouă luni ale anului

Data publicarii: 20-11-2019 | Finante-Banci
Potrivit rezultatelor oficiale, profitul Libra Internet Bank din primele nouă luni ale anului a ajuns la 91 de milioane de lei, în creștere cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut. În primele nouă luni ale anului 2018, profitul companiei s-a stabilit la suma de 75 milioane lei, ținta de profit a acestui an fiind stabilită la 95 de milioane de lei, una cât se poate de realistă având în vedere profitul înregistrat până în acest moment.

„Abordarea noastra de nisa functioneaza. După încheierea celui de-al treilea trimestru, pot spune ca sunt șanse foarte mari pentru a depăși semnificativ ținta de profitabilitate din 2019”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Activele Libra Internet Bank au ajuns în luna septembrie la 5,46 miliarde de lei în vreme ce soldul creditelor a atins cifra de 3,96 miliarde de lei, cifre care confirmă o creștere de 22% față de valorile înregistrate la finalul anului trecut când soldul creditelor a atins doar maximul de 3,25 miliarde de lei.

În același timp, după primele nouă luni ale anului curent, soldul surselor a ajuns la aproape 5 miliarde de lei, în creștere cu patru procente față de finalul anului trecut, lucru care înseamnă că această creștere se poate mări până la finele acestui an într-o proporție semnificativ mai mare. Rata de neperformanță a rămas de asemenea la un nivel foarte bun, cu o valoare înregistrată de 2,2%.

Libra Internet Bank este în prezent una dintre cele mai dinamice bănci din România. Membră a grupului american de investiții New Century Holdings încă din anul 2003, aceasta a beneficiat de o medie anuală a creșterii activelor de peste 30%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: