Electronic Arts se extinde în România și va recruta zeci de noi specialiști pe diferite posturi

Data publicarii: 29-11-2019 | HR/Cariere
Una dintre cele mai mari companii de tehnologie la nivel mondial, producătorul de jocuri video global Electronic Arts, vizează o extindere pe piața autohtonă, extindere ce presupune mărirea diviziei EA Sports din București cu zeci de experți în tehnologie.

Rolurile disponibile în cadrul acestei extinderi variază de la posturile destinate programatorilor până la poziții de conducere, artă, design. Vor fi disponibile astfel posturi în domeniul programării în limbajul C++, posturi de software engineer, Java Software Engineer, director de dezvoltare, UX designer, producător sau designer de jocuri.



"Suntem mândri să continuăm extinderea studioului EA din București. EA România a devenit unul dintre cele mai mari studiouri EA din lume, iar echipa și operațiunile noastre din București au crescut constant, încorporând acum toată gama de activități specifice dezvoltării de jocuri și tehnologie – creație, execuție, programare, analiză, live management și verificare a calității. Nu lucrăm doar la dezvoltarea unora dintre cele mai mari și mai populare jocuri video din lume, cum ar fi FIFA și Need for Speed, dar avem și echipe dedicate tehnologiei, care coordoneaza partea de securitate, cloud și, desigur, motorul Frostbite, cel din urmă ajutându-ne să lărgim granițele tehnologice pentru dezvoltatorii de jocuri, permițându-le să inovăm permanent. Ambiția noastră pe termen lung este să mărim capacitatea studioului și operațiunile EA România, beneficiind de potențialul fantastic al oamenilor din piață. Pe lângă pasiunea noastră comună pentru jocuri și tehnologie, ceea ce face ca echipa EA România să fie atât de unită și atât de performanță sunt chiar lucrurile care ne diferențiază: experiențele noastre, hobby-urile și stilul de viață. Suntem cu toții diferiți însă tocmai acest lucru ne face să fim apropiați, salucrăm împreună indiferent de ceea ce ne propunem să realizăm și să fim dedicați și ambițioși în crearea celor mai bune experiențe interactive din lume”, a declarat Andrei Lăzărescu, Senior Producer EA SPORTS, EA România.

În prezent, Electronic Arts România este una dintre cele mai mari companiii de tehnologie și software care operează pe plan autohton, în București fiind amplasat și unul dintre cele două studiouri la nivel global care dezvoltă franciza FIFA, alături de studioul din Vancouver, Canada. EA România activează încă din anul 2006, perioadă în care au fost dezvoltate în România, pe lângă jocurile din franciza FIFA, și cele din seria Need For Speed, UFC dar și tehnologii inovatoare preum motorul Frostbite.

„Ceea ce facem la EA România este mixul perfect între artă și tehnologie. Uneori, chiar nu mai facem diferența între cele două – developerii devin artiști și artiștii se transformă în arhitecți. Suntem o familie foarte mare și diversă, dorim să creștem și, în același timp, să redefinim industria. Ai auzit vreodată de un «broadcasting engineer»? Nu? Asta pentru că nu exista așa ceva înainte. Am realizat că experiențele pe care noi le creăm sunt tot mai apropiate de o transmisie TV. Dezvoltatorii de jocuri sunt o specie aparte, cu expertiză în o mulțime de domenii – online, fizică, Inteligență Artificială, randare, UI, sisteme, audio, servere, și exemplele pot continua. Suntem pionieri și producem inovații cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, oferim modalități de divertisment pentru milioane de oameni, dezvoltăm soluții pentru probleme la care majoritatea probabil nici nu se gândesc. Și acum ne mărim echipa pentru a reuși să realizăm și mai multe”, a spus Alexandru Chica, Studio Technical Director, EA România