Campania „Iarna la volan” se extinde în acest nou an cu noi mesaje dedicate pietonilor și șoferilor

Data publicarii: 10-12-2019 | Auto
Potrivit unui sondaj realizat pe un eșantion reprezentativ de 16200 de persoane, 90% dintre pietonii români recunosc faptul că au traversat neregulamentar strada de cel puțin câteva ori în acest an. Deși 7 din 10 recunosc că acest lucru este periculos, jumătate din cei chestionați spun că încalcă regulile de circulație pentru că trecerile de pietoni sunt poziționate prea departe de locurile prin care vor să traverseze strada.

Din păcate, traversarea neregulamentară s-a numărat printre principalele cauze ale accidentelor grave de circulație, deși 88% dintre cei care au participat la sondaj au declarat că nu trec strada fără să se asigure. Mai mult, odată cu sezonul rece, riscul de accident crește, motiv pentru care pe toată durata lunii decembrie, se va derula ediția a treia a campaniei naționale de prevenție și siguranță rutieră „Iarna la volan”. Organizat de către GENERALI România împreună cu APPA - Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, programul din acest an se va extinde pentru a include atât sfaturi care vor fi oferite atât șoferilor cât și pietonilor.



Inițiativa GENERALI și APPA are ca principal obiectiv creșterea nivelului de conștientizare a șoferilor români cu privire la riscurile pe care le implică șofatul pe timp de iarnă dar și de a atrage atenția pietonilor despre necesitatea de a traversa corect, cât și despre riscurile pe care traversarea prin locuri nepermise le implică. Programul „Iarna la volan” face de asemenea parte dintr-un demers mai amplu, „Fii treaz la volan”, care are scopul de a atrage atenția șoferilor cu privire la măsurile pe care le pot lua pentru a preveni accidentele și pentru a circula în siguranță pe drumurile publice.