IMM-urile din România vor câștiga de pe urma acordului de linie de credit dintre BEI și ProCredit Bank

Data publicarii: 26-02-2020 | Finante-Banci
Banca Europeană de Investiții și ProCredit Bank SA România au semnat în București un contract pentru o linie de credit în valoare de aproximativ 15 milioane Euro, sumă ce urmează a fi utilizată pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii autohtone. Reprezentanții semnatari ai contractului au fost vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Andrew McDowell respectiv Mariana Dimitrova Petkova, directorul general al băncii ProCredit.

Linia de credit va fi asigurată în moneda locală și marchează continuare unei colaborări de lungă durată dintre banca românească și BEI. Banii urmează a fi alocați clienților ProCredit Bank care activează în sectoarele producției, comerțului sau serviciilor și care respectă anumite standarde de etică, sociale sau de mediu.

De asemenea, o mare parte din fonduri vor fi investite în proiectele care respectă criteriile de eligibilitate ale Acțiunii Climatice impuse de Banca Europeană de Investiții. Sunt importante în acest sens proiectele care îmbunătățesc eficiența energetică sau care implică metode de generare a energiei regenerabile.

Importanța acestui eveniment este subliniată și de Mariana Diitrova Petkova, Director General al ProCredit Bank SA: „Acest lucru transmite un semnal pozitiv puternic comunității de afaceri din România, deoarece împrumuturile în monedă locală vor susține planificarea pe termen lung a investițiilor. Acest lucru va permite întreprinderilor mici și mijlocii să își îmbunătățească și să își extindă operațiunile. Semnarea contractului de astăzi reflectă, de asemenea, principiile și obiectivele comune ale ambelor instituții, precum și angajamentul nostru comun de a promova creșterea și ocuparea forței de muncă prin sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, " spune ea.

Pe de altă parte, valorile impuse de BEI prin Acțiunea Climatică merg mână în mână și cu valorile impuse de ProCredit Bank, acestea făcând parte din modelul de afaceri al băncii. Aceasta a încercat să sprijine inițiativele ecologice chiar și înaintea semnării acordului cu BEI.