74% dintre companii își doresc să investească în tehnologii în domeniul resurselor umane

Data publicarii: 10-03-2020 | HR/Cariere
Toate companiile își doresc să atragă talente, să contribuie continuu la dezvoltarea angajaților astfel încât aceștia să își poată atinge potențialul maxim și implicit să ajungă la un maxim de productivitate. Potrivit unui sondaj recent realizat de către PwC, „Human Resources Technology”, acestea sunt și principalele provocări ale anului curent pentru liderii departamentelor de resurse umane.

În acest sens, pentru a-și rezolva mare parte din provocările prezente, 74% dintre cei chestionați cu ocazia sondajului PwC susțin că intenționează să își majoreze investițiile în tehnologie. Mai mult, 79% dintre respondenți își doresc să adopte deja tehnologii bazate pe Inteligența Artificială, nu mai târziu de anul 2022.

Participanții la studiu au fost chestionați de asemenea cu privire la tehnologiile pe care aceștia își doresc să le folosească. Aceștia au menționat una sau mai multe zone de interes după cum urmează: 49% dintre aceștia au în vedere recrutarea de talente, 48% îmbunătățirea experienței angajaților, 46% cartografierea competențelor dar și a parcursului carierei, 45% automatizarea proceselor de HR și recrutările inteligente respectiv 36% traininguri personalizate.

”Generația actuală de tehnologii are soluții pentru fiecare aspect al departamentelor de resurse umane și monitorizează fiecare dimensiune a muncii, aducând beneficii importante. Totuși, în cadrul transformării digitale, adoptarea tehnologiilor emergente este doar un pas, cel mai important obiectiv fiind dezvoltarea forței de muncă și deschiderea culturii organizaționale către inovație și schimbare. Prin urmare, provocarea reală este adoptarea tehnologiilor de către angajați care trebuie sprijiniți în acest demers cu traininguri și alte modalități de stimulare”, a declarat Ionuț Sas, Partener, People and Organisation Leader PwC România.

Piața globală a soluțiilor tehnologice pentru departamentele de resurse umane dezvoltate în cloud s-a dezvoltat în ultimii ani ajungând în prezent la o valoare de 148 de milioane de dolari. Potrivit sondajului PwC, 82% dintre companii consideră că adoptarea noilor tehnologii de către angajați nu este nicidecum un proces simplu și de aceea, se gândesc la noi și noi strategii menite să îmbunătățească competențele digitale ale acestora care prevăd atât stimulente de natură diferită cât și transformarea acestui proces într-unul agreabil, asemănător unui joc.