Kaspersky oferă licențe gratuite spitalelor și instituțiilor medicale pentru următoarele 6 luni

Data publicarii: 27-03-2020 | IT&C
Kaspersky, unul dintre cei mai importanți producători de soluții antivirus la nivel mondial, anunță oferta gratuită de produse de securitate endpoint pentru spitalele și organizațiile medicale. Este un efort care are menirea de a sprijini aceste instituții în efortul lor de a lupta cu epidemia de Covid-19, ajutându-le în acest fel să lupte împotriva atacurilor cibernetice în cintextul actual economic și social.

Din lista produselor disponibile gratuit vreme de șase luni pentru spitale și instituții medicale nu lipsesc Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus, Kaspersky Security for Microsoft Office 365, Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced și Kaspersky Hybrid Cloud Security.

Astfel, Kaspersky recunoaște nevoia pentru continuitatea operațiunilor și protecția datelor critice din spitale și clinici, mai ales în această perioadă în care cadrele medicale sunt nevoite să își mobilizeze toate forțele pentru a ajuta oamenii, fiind puse unor presiuni constante. E nevoie de a se asigura stabilitatea echipamentelor, a datelor personale și implicit confidențialitatea pacienților.

„În această situație critică, instituțiile de sănătate publică se află sub o presiune imensă și poartă o responsabilitate uriașă, în timp ce salvează viețile oamenilor și luptă împotriva infecției. Medicii, asistentele medicale și tot personalul medical își asumă cea mai mare parte a responsabilității și, prin urmare, au nevoie de orice mână de ajutor. Considerăm că este de datoria noastră să sprijinim comunitatea medicală”, spune Evgeniya Naumova, Vice Președinte Global Sales Network la Kaspersky. „Pentru a ajuta aceste instituții să se concentreze pe ceea ce contează cel mai mult, le oferim licențe gratuite pentru produsele corporative Kaspersky, pentru o perioadă de șase luni.”

Odată cu oferta prezentată mai sus, Kaspersky recomandă spitalelor și clinicilor și o serie de măsuri menite să asigure protecția cibernetică precum pregătirea unor mesaje simple pentru toții angajații și instruirea lor în scopul protejării datelor sensibile și a echipamentelor electronice. „Explicați personalului spitalicesc că există un risc din ce în ce mai mare de atacuri cibernetice pentru sistemele IT din sistemul de îngrijire medicală” spun specialiștii Kaspersky.

De asemenea se recomandă actualizarea permanentă a soluțiilor software de protecție pe toate dispozitivele angajaților respectiv configurarea și asigurarea echipamentelor medicale, cum ar fi ventilatoarele astfel încât acestea să fie protejate și să poată opera la parametrii maximi.