Opinie Reff & Asociatii: Ghid de navigare in avalansa de schimbari legislative in contextul COVID-19

Data publicarii: 07-04-2020 | Economie
Mare parte din țările europene au întreprins imediat măsuri împotriva uneia dintre cele mai mari crize cu care se confruntă Bătrânul Continent în ultimele decenii și anume, epidemia cauzată de virusul Covid-19. Multe decizii au fost adoptate de către guvernele europene și implicit de cel al României în regim de urgență, cu spectru larg de aplicabilitate,motiv pentru care companiilor și reprezentanților acestora le va fi din ce în ce mai greu să navigheze prin hățișul legislativ.

Din aceste motive, specialiștii Deloitte Central Europe Dispute Resolution, au sintetizat informațiile disponibile, creînd un material dedicat care poate ajuta companiile din Europa centrală, inclusiv România să se informeze și să se plieze noilor reglementări.

Materialul sintetizat sub numele de Deloitte COVID-19 European measures oferă o imagine de ansamblu în dmeniile fiscale, economice și sociale, tuturor companiilor care activează pe teritoriul țării noastre și al Uniunii Europene. Acesta este actualizat constant, toate noile decizii luate de guvernele de pe continent fiind disponibile într-un singur loc, experții Deloitte fiind de asemenea prezenți la datorie pentru clarificări suplimentare tuturor celor care au nevoie de acestea.

„Asistăm așadar la o avalanșă de măsuri din partea statelor, iar, în ceea ce privește România, se recomandă atenție sporită asupra noilor măsuri cu impact în domeniul bancar, adoptate prin Ordonanța de Urgență a Guvernului privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori, aprobată luni, 30 martie 2020. Prevederile ordonanței necesită o analiză aprofundată și o implementare corectă la nivelul persoanelor cărora li se adresează” spune Andreea Artenie, Partener Reff & Asociații, societate de avocatură membră a grupului Deloitte Legal.

„Avalanșa de schimbări legislative pune în dificultate întreaga societate, dar cu precădere companiile care, în această perioadă, sunt obligate să își adapteze activitatea la măsurile necesare pentru a-și proteja angajații, la restricțiile impuse de autorități, la constrângerile generate de scăderea veniturilor și, nu în ultimul rând, la schimbări în ceea ce privește relațiile contractuale cu întreg ecosistemul de afaceri”, continuă ea.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: