Gothaer: Ca sa #StaiAcasa linistit, trebuie sa fii preventiv. Ne luptam cu COVID.

Data publicarii: 13-05-2020 | Afaceri
Trăim într-o perioadă în care, mai mult decât oricând, petrecem timp acasă și de aceea, conștientizăm și importanța locului în care locuim, importanța pe care acesta o poartă în viețile noastre. Pentru mulți dintre noi, locuința ne este acum și casă și birou, locul în care muncim și în care ne petrecem și timpul liber și încercăm să ne relaxăm, locul sigur în care ne-am retras pentru a ne proteja de efectele pandemiei care ne face viața grea de la începutul acestui an.

Din păcate, nu putem fi pregătiți în orice situație, cu atât mai puțin în fața unor probleme medicale care apar peste noapte fără niciun preambul. Putem însă să ne pregătim din punct de vedere financiar în cazul în care apar evenimente neprevăzute care să ne afecteze casa. E o pregătire care se poate realiza extrem de ușor și simplu, online chir, cu achiziția unei asigurări de locuințe complete care să includă componenta obligatorie, dar și cea facultativă. Acestea permit asigurarea și protecția casei și a bunurilor dar și o asigurare de răspundere civilă pentru fapte neprevăzute produse de tine care pot afecta propria locuință sau vecinii.

„Criza COVID a acaparat tot, până într-acolo încât orice alt subiect a căzut în plan secund. Așa se face că nu s-a vorbit prea mult despre cele 20 de familii evacuate din locuințele lor din cauza alunecării de teren din Azuga și nici despre cutremurul de 5 grade pe scara Richter din 25 aprilie. În ceea ce privește daunele de tipul celor produse de incendii casnice sau de spargerile de conducte de apă doar companiile de asigurări mai știu numărul acestora” se arată într-un comunicat al firmei de asigurări Gothaer.

Stând mai mult decât de obicei acasă, riscurile care pot să ne afecteze locuințele cresc. Riscul d einundare din spargere de conductă crește semnificativ atunci când instalațiile sunt utilizate mai des. La fel crește și riscul de incendiu, fie că e vorba de accidente casnice ori de scurtcircuitele cauzare de suprautilizarea rețelei electrice. Nu mai puțin de 7000 de locuințe au fost afectate de incendii anul trecut. Ce e de făcut?

„Ca să #StaiAcasă liniștit, e bine să știi că acoperișul de deasupra capului îți este asigurat. Ai nevoie de PAD – asigurarea obligatorie a locuinței, dar și de o completare cu o asigurare facultativă care îți asigură casa la valoarea sa reală și care include și bunurile în acoperire”, spun experții Gothaer. „Mai mult decât atât, nu mulți știu că o asigurare facultativă a locuinței, cum este SuperCASA de la Gothaer, poate include și o componentă de Răspundere civilă pentru familie, astfel încât orice daună produsă de tine și care poate afecta chiar și vecinii, să fie asigurată”.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: