4 unitati mobile de terapie intensiva au fost achizitionate cu sprijinul societatii civile si a mediului de afaceri

Data publicarii: 16-06-2020 | Economie
Prima unitate mobilă de terapie intensivă achiziționată de inițiativa Fundației pentru SMURD în colaborare cu Lidl România, a ajuns în țară la data de 12 iunie. Inițiativa Fundației pentru SMURD a fost cel de a crea un prototip de unitate mobilăde terapie intensivă, aceasta bucurându-se imediat de susținerea Departamentului pentru Situații de Urgență care a decis achiziționarea a minimum patru astfel de unități, celelalte trei unități fiind comandate cu sprijinul mediului de afaceri care s-a alăturat inițiativei inițiale. Companiile care au răspuns imediat acestei nevoi sunt KMG Internațional (Rompetrol), Crucea Roșie și Fundația Mereu Aproape.


„Convinși că bunătatea vindecă lumea și înarmați cu încrederea arătată de donatorii noștri de la Teledonul Români Împreună care ne-au fost și ne sunt alături, venim în sprijinul celor afectați de pandemie, cadre medicale și pacienți deopotrivă inclusiv prin achiziția și echiparea cu echipamente esențiale, monitoare, injectomate și perfuzomate a celor două unități mobile de terapie intensivă cumpărate de Fundația Mereu Aproape. Ne bucurăm să fim, totodată, mesajerii solidarității poporului român la nivel european prin dimensiunea de suport internațional pe care existența în țara noastră a acestor unități de terapie intensivă o poate avea la nevoie”, declară Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape.

Cele patru unități mobile de terapie intensivă vor fi prezentate publicului prin intermediul unui eveniment care va avea loc la începutul săptămânii viitoare Acestea vor contribui la creșterea rezilienței sistemului național de urgență și vor intra imediat în dotarea rezervei naționale de protecție civilă. Unitățile vor fi preluate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență care le va administra prin sponsorizare, plasându-le strategic la nivel național astfel încât să poată fi asigurată o reacție rapidă în caz de pandemie sau accidente colective sau dezastre naturale.

Unitățile mobile sunt construite pe structura unui tir, fiecare dintre acestea putând fi deplasată oriunde în țară, fiind capabile de a oferi și asigura îngrijire medicală la cele mai înalte standarde. Fiecare astfel de tir este dotat cu 12 paturi dar și toate echipamentele necesare unei secții de terapie intensivă, inclusiv ventilatoare, monitoare și injectomate.

„Pandemia de Coronavirus a pus o presiune uriașă pe sistemele medicale din toată lumea. Colaborarea noastră cu Departamentul pentru Situații de Urgență și Fundația pentru SMURD este deja tradițională și este firesc, în contextul actual, să susținem inițiativa de a crea conceptual și a aduce fizic în România prima unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi pentru a putea oferi, la nevoie, îngrijirile necesare pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus și aflați în stare gravă. Dincolo de situația cu care ne-am confruntat în ultimele luni, utilitatea unei astfel de unități în orice situație care implică multiple victime în stare gravă, alături de oportunitatea de a fi folosit pentru instruire, au fost argumentele suplimentare care ne-au făcut să susținem acest demers ” a declarat Frank Wagner, CEO Lidl România.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: