Libra Internet Bank a inregistrat o crestere de 14% a soldului de credite, in comparatie cu valoarea din iunie 2019

Data publicarii: 14-08-2020 | Finante-Banci
Libra Internet Bank, una dintre cele mai solide instituții financiare de pe piața locală, a continuat procesul de creditare și în prima jumătate a anului înregistrând, în ciuda pandemiei, o creștere de peste 14% a soldului de credite comparativ cu valorile înregistrate în prima jumătate a anului trecut.

Astfel, după primele șase luni ale anului curent, soldul creditelor acordate de către Libra Internet Bank a urcat la cifra de 4,27 miliarde de lei, semnificativ mai mult față de valorile de 3,74 miliarde de lei înregistrate la finele lunii iunie a anului trecut. De asemenea, instituția financiară a realizat și venituri totale operaționale de peste 164 de milioane de lei, și acestea crescând în proporție de 11% față de valorile perioadei similare a anului trecut.

“În prima jumătate a anului, ne-am confruntat cu toții cu o situatie exceptionala. Din fericire, strategia noastra de specializare pe nise ne-a ajutat sa traversăm in mod pozitiv aceasta perioada. Suntem optimiști în privința revenirii economiei și credem că strategia pe care am urmat-o constituie un avantaj în menținerea unui ritm solid de creditare, în condiții responsabile”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Mai mult, la data de 30 iunie 2020, valoarea totală a activelor Libra IB a fost de 6,59 miliarde de lei, în creștere cu peste 18 procente față de valoarea înregistrată la finele primului semestru al anului 2019 (5,57 miliarde de lei). Profitul net obținut de companie s-a ridicat la suma de peste 25,7 milioane de lei care în contextul pandemiei a scăzut față de cel înregistrat la finele lunii iunie a anului trecut, diminuare care a fost însă determinată și de schimbarea metodologiei de constituire a provizioanelor, noul model axându-se cu precădere pe prognozele economice pozitive sau negative. În același timp, rata de neperformanță a rămas la un nivel scăzut, de 1,77%, sub nivelul actual al pieței de profil.