Deloitte Romania lanseaza aplicatia SmarTax pentru automatizarea raportarilor privind impozitul pe profit

Data publicarii: 25-08-2020 | Diverse
Deloitte a lansat recent în românia aplicația SmarTax, o soluție digitală cu ajutorul căreia companiile își pot calcula impozitul pe profit și în același timp, completa declarațiile fiscale trimestriale și anuale, pa baza documentelor contabile disponibile. Acestea au posibilitatea de a-și digitaliza aceste procese, aplicația încorporând întreaga legislație aflată în vigoare referitoare la impozitul pe profit. Mai mult, aceasta va fi actualizată permanent în funcție de schimbările care apar în această sferă de interes.

Noua soluție digitală pusă la dispoziție de Deloitte se adresează tuturor companiilor din România, indiferent de forma lor de organizare ori de mărimea acestora. Deși aplicația este disponibilă pentru toate domeniile de activitate însă, excepție vor face companiile care fac parte din industria financiară ale căror particularități urmează să fie implementată într-o versiune ulterioară a acesteia. Se asigură astfel un nivel ridicat de automatizare și control, erorile umane fiind reduse semnificativ, la fel și timpul alocat de către profesioniștii din taxe și contabilitate acestui demers.

„În România, procesul de conformare fiscală este extrem de complex, din cauza legislației în permanentă schimbare și a dificultăților care apar deseori în aplicarea reglementărilor. Echipa noastră a creat SmarTax pornind de la nevoile companiilor de a-și îmbunătăți capacitatea de a lua decizii rapid, în funcție de noutățile legislative apărute în domeniul fiscal, și de a compara tratamentul fiscal trimestrial sau anual cu cele aplicate anterior, pentru a avea un control mai bun în gestionarea rezultatelor fiscale și a documentației suport pentru tranzacțiile sensibile. Aplicația se poate dovedi cu atât mai utilă în contextul creat de pandemia de COVID-19, în care este încurajată munca la distanță. Lansarea SmarTax completează portofoliul Deloitte de soluții inovatoare create cu ajutorul tehnologiei, domeniu în care suntem recunoscuți la nivel global”, a declarat Dan Bădin, Partener Servicii Fiscale, Deloitte România.

Printre principalele avantaje oferite de aplicația lansată de către cei de la Deloitte, amintim reducerea timpului alocat efectuării calculelor prin automatizarea proceselor repetitive, îmbunătățirea operațiunilor de arhivare a documentației, creșterea gradului de control pentru întregul proces de raportare a impozitului dar și replicarea tratamentelor fiscale de la un trimestru sau de la un an la altul pentru tranzacțiile noi identificate.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: