TBI Bank a inregistrat un profit net de 8,2 milioane de euro in primul semestru din 2020

Data publicarii: 18-09-2020 | Finante-Banci
Prima jumătate a anului 2020 a dat peste cap planurilor majorității companiilor din toate domeniile de activitate iar motivele sunt bine știute de către toată lumea: criza creată de pandemia de Covid-19. S-a creat astfel un context social și economic în care puțini se pot lăuda cu stagnare și probabil și mai puțini cu o creștere, cu profituri. Deși a înregistrat scăderi față de perioada care a precedat criza, TBI Bank este unul dintre exemplele pozitive, instituția financiară reușind să își adapteze modelul de business și așteptările încă din luna aprilie. Pe de altă parte, ca urmare a eforturilor susținute din aceste ultime luni performanțele din prima jumătate a anului au reușit să depășească previziunile inițiale, profitul net consolidat al TBI Bank cifrându-se la 8,2 milioane de euro.

Instituția financiară a înregistrat astfel creșteri cu mult peste media pieței din majoritatea segmentelor de business. Activele acesteia au crescut cu 8% până la 504 milioane de euro la sfârșitul primului semestru al anului, creditele noi acordate în aceste șase luni ridicându-se în țările în care operează la valoarea de 150 milioane de euro, portofoliul considerat crescând de asemenea până la suma de 359 milioane de euro. Depozitele TBI Bank au crescut și ele până la 312 milioane de euro, un avans de 10%.

„Atenția noastră asupra execuției, abordarea responsabilă față de clienți și echipă, la care se adaugă un mix diversificat de canale și produse, generează performanțe bune și sustenabile în vremuri tulburi. TBI Bank a reușit să se folosească de toate aceste componente pentru a obține rezultatele solide din primul semestru și pentru a fi pregătită să beneficieze de revenirea (sperăm că nu pe termen scurt) pe care o observăm în piețele în care activăm. Performanța financiară reală din primul semestru a depășit estimările revizuite din aprilie, iar iulie și august urmează aceleași tendințe de . Cu toții muncim foarte mult pentru a menține aceeaşi traiectorie până la finalul anului, dar și în 2021”, spune Denis Gorbunov, CFO al TBI Bank.

TBI a înregistrat în prima jumătate a anului peste 500.000 de cereri de credit în România, fiind acordate în această perioadă peste 160.000 de împrumuturi, fapt ce poziționează instituția în fotoliul de lider al pieței de creditare din Europa de Sud-Est. 110.000 de împrumuturi în valoare totală de 62 milioane de euro au fost acordate prin intermediul platformei inovatoare Merchant Solutions, platformă care oferă finanțare convenabilă la punctele de vânzare. Mai mult, la începutul anului 2020, TBI Bank a devenit prima instituție financiară din această parte a Europei care a lansat soluția de plăți în timp real SEPA Instant.

„Rezultatele financiare din primul semestru sunt dovada clară că planul nostru de acţiune anti-Covid, bazat pe optimizarea costurilor, pe managementul lichidității și, foarte important, pe protejarea sănătății clienților și echipelor noastre, a dat rezultate. Ne-am implicat în fiecare zi pentru a sprijini miile de clienți, parteneri și prieteni. Privind în urmă la aceste momente dificile, suntem acum mai siguri ca niciodată că modelul nostru unic „phygital” oferă clienților sprijinul financiar necesar, iar partenerilor noștri comercianți oportunitățile de a crește chiar și în vremuri fără precedent.” spune Petr Baron, CEO al TBIF (TBI Bank).
Ultimele stiri pe BankNews.ro: