Kaspersky detectează activități intensificate de fraudă în contextul lansării celui mai popular smartphone

Data publicarii: 15-10-2020 | IT&C
Apple a ținut recent un eveniment în urma căruia a anunțat lansarea noului model iPhone, ajuns acum la versiunea 12. Nu doar fanii Apple sunt interesați însă de un asemenea eveniment ci, după cum au observat și experții Kaspersky, și escrocii încearcă să profite.

În acest sens, în primele nouă luni ale acestui an, Kaspersky a observat faptul că escrocii sunt interesați în mod constant de utilizatorii Apple și de conturile lor. Spre exemplu, experții companiei de securitate, au descoperit în fiecare lună cel puțin 100 de conturi suspecte în întreaga lume care menționau brandul „Apple” drept companie. Majoritatea acestora, sunt instalate pe site-uri care încearcă să păcălească utilizatorii, solicitându-le acestora contul și parola Apple. Mai mult, până la finalul lunii septembrie, conform Kaspersky, existau deja 1950 de astfel de domenii.

Analizând acest tip de resurse online, experții Kaspersky au ajuns la concluzia că este vorba despre site-uri care în principal încearcă să găsească telefoane pierdute în vreme ce altele pretind a oferi suport în recuperarea accesului la conturile personale. Sunt de asemenea și site-uri de phishing care imită site-urile și serviciile de asistență Apple, situri create cel mai probabil cu scopul de a fura conturile utilizatorilor.

“Această reapariție a interesului escrocilor pentru serviciile Apple arată că aceștia ar beneficia de orice lucru le-ar atrage atenția utilizatorilor. Lansarea noului iPhone ar putea fi o oportunitate perfectă pentru escroci de a răspândi caracteristici rău intenționate,” spune Tatyana Sidorina, security expert la Kaspersky, care prin acest mesaj, le recomandă în același timp utilizatorilor să fie mai vigilenți.

Ce ne recomandă experții Kaspersky în acest sens?

Ei bine, în primul rând, trebuie să ne regăsim scepticismul cu privire la știri, la oferte și promoții care par mult prea generoase pentru a fi adevărate. Cel mai probabil, acestea nici nu sunt ilicite. Prin urmare, este important să verificăm întotdeauna dacă mesajele pe care le primim provin din surse de încredere, să nu dăm click pe linkurile provenite din emailuri sau mesaje suspecte primite în poștă electronică, mesageria instant sau pe conturile din rețelele sociale. Totodată, este recomandat să verificăm întotdeauna autenticitatea site-urilor pe care suntem ghidați prin intermediul acestor mesaje și evident, să utilizăm, întotdeauna soluții software de securitate care să prevină orice tip de atacuri malițioase.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: