TransferGo primește o finanțare de 4 milioane de lire sterline de la Silicon Valley Bank pentru a-și continua dezvoltarea accelerată

Data publicarii: 27-11-2020 | Economie
TransferGo este una dintre companiile de transfer de bani care s-au bucurat în ultimii ani de cea ma accelerată dezvoltare din lume, proces care va continua în urma unei finanțări de 4 milioane de lire sterline oferite de către filiala britanică a Silicon Valley Bank (SVB). TransferGo va continua astfel procesul de dezvoltare a propriei platforme de plăți în timp real destinată consumatorilor persoane fizice, IMM-urilor și marilor companii deopotrivă.

Silicon Valley Bank beneficiază pe de altă parte de o experiență vastă de peste 35 de ani în colaborarea cu companiile inovatoare. Expertiza financiară și îndrumarea oferită de SVB vor permite astfel TransferGo implementarea unui program de transformare accelerată a sectorului plăților digitale, sector care se bucură de o explozie în ultimul an în contextul pandemiei de Covid-19.

„Suntem foarte încântați să aprofundăm parteneriatul nostru cu TransferGo și ne bucurăm să fim parte din parcursul lor de dezvoltare, pe măsură ce își extind ciclurile de inovație pentru a atrage mai mulți clienți către o modalitate mai rapidă, mai ieftină și mai la îndemână de a trimite bani în întreaga lume,” a afirmat Craig Fox, Director, Silicon Valley Bank.

„Astăzi marcăm începutul unei relații prospere cu Silicon Valley Bank,” a remarcat Daumantas Dvilinskas, CEO și Co-Founder, TransferGo. „Cu tradiția ei de start-up-uri de succes și oferind sprijin și mentorat companiilor inovatoare, SVB este partenerul perfect pentru a ne însoți în aceste vremuri de pandemie, cât și la începutul unei noi etape de creștere a business-ului nostru,” a completat acesta.

În ciuda volatilității existente pe piață în această perioadă, TransferGo s-a bucurat de succes, continuând să depășească așteptările investitorilor și clienților, reușind o creștere de peste 117% a transferurilor transfrontaliere de bani în ultimul an fiscal. Prin urmare, și finanțarea oferită de SVB va fi orientată în principal către acest domeniu, către dezvoltarea serviciului de plăți în timp real și a modelului local-in local-out ce permite celor 2,5 milioane de clienți ai companiei transferul de bani peste hotare în doar câteva secunde.