Genesis Property: 36% dintre angajati cred ca isi vor relua activitatea la birou in 2021, impreuna cu intreaga echipa

Data publicarii: 27-01-2021 | HR/Cariere
Mai mult de o treime dintre respondenții sondajului inițiat de către Genesis Property sunt încrezători că în acest an se vor întoarce la birou alături de întreaga lor echipă. Pentru cei mai mulți dintre aceștia birourile au devenit o parte importantă a joburilor lor în contextul pandemiei de Covid-19 în vreme ce peste 57% spun că vor evalua mai atent acest criteriu în perioada imediat următoare, în cazul în care își vor căuta un nou loc de muncă.

Genesis Property este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa a DIN România, compania deținând în acest moment West Gate Business District și Novo Park. Sondajul inițiat de aceștia are scopul de a înțelege mai bine percepția oamenilor cu privire la reîntoarcerea la birou dar și așteptările lor cu privire la biroul viitorului.

Unul dintre cei mai importanți factori pe care îi iau în considerare angajații români rămâne în continuare proximitatea biroului față de casă. În contextul pandemiei de Covid-19, pe de altă parte, a crescut și importanța acordată măsurilor de siguranță sanitară luate în clădirea în care lucrează (51% dintre respondenți), modul de organizare a spațiului și capacitatea de a se delimita de colegi în sensul distanțării sociale (49% dintre respondenți).

„Oamenii simt tot mai mult nevoia să interacționeze cu colegii și vor să facă acest lucru într-un mediu mai sigur pentru sănătate, care le pune în valoare abilitățile și creativitatea. Prin urmare, anul care tocmai s-a încheiat nu este doar anul pandemiei, ci și anul care a declanșat schimbarea privind viața la birou și modul în care vor fi gândite birourile de-aici înainte. În tot acest context, IMMUNE™ vine ca o soluție prin care riscurile pentru sănătate și îngrijorările angajaților pot fi atenuate, așa încât oamenii să poată redescoperi biroul, așa cum va arăta în viitor”, spune Darren Allen, director de dezvoltare în cadrul Genesis Property, responsabil de implementarea proiectului IMMUNE™.

Pe lângă măsurile luate pentru sănătatea publică, respondenții sondajului Genesis Property dau importanță deosebită unor schimbări de atitudine și viziune în ceea ce privește munca la birou. 52% dintre aceștia cred că în viitor birourile ar trebui să le ofere o experiență integrată de muncă, divertisment și socializare. Alți 45% consideră că situația actuală de criză sanitară vine la pachet și cu șansa unică de a implementa noi tehnologii bazate pe inteligența artificială care să elimine activitățile repetitive și de rutină, redefinind modul în care aceștia își vor desfășura activitățile zilnice de la locul de muncă.

Sondajul Genesis Property a fost realizat în luna noiembrie a anului trecut pe un eșantion de peste 1000 de utilizatori de internet din toată țara dintre care mai mult de jumătate au fost femei. De asemenea, 70% dintre respondenți au fost persoane cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani care ocupau poziții cu activitate de birou în domenii precum IT, energie, imobiliare, auto, comerț, IT sau consultanță.