An record la XTB Romania: Triplarea numarului de clienti si a rulajelor in 2020

Data publicarii: Astazi, 19-02-2021 | Economie
Comparativ cu anul 2019, casa de brokeraj XTB anunță o creștere de 205% a numărului de clienți noi și o creștere de 209% a rulajelor pentru anul 2020. În același timp, oferta optimizată a companiei în combinație cu evenimentele care au mișcat efectiv piața anul trecut, atrăgând de patru ori mai multe fonduri față de anul 2019, depunerile clienților crescând în această perioadă cu 280%.

Mai mult, la nivel global, XTB a realizat și cel mai mare venit operațional din istoria companiei, în sumă totală de 178,3 milioane de Euro, o creștere cu 233,5% față de 2019. Și profitul net a crescut la nivel global cu 597,4%, ajungând la suma de aproape 90 de milioane de Euro. Tot pe parcursul anului 2020, XTB a deschis și un număr record de 112.000 de noi conturi, o creștere cu 206,5% față de anul anterior, rupând astfel bariera primului sfert de milion de clienți la nivel global.

Majoritatea veniturilor grupului XTB vin din operațiuni de retail. Pe lângă acestea, XTB dezvoltă și operațiuni instituționale sunt marca brandului X Open Hub (XOH) ce oferă tehnologie și lichiditate altor instituții financiare, inclusiv caselor de brokeraj. Această parte a activității grupului a înregistrat creșteri de asemenea semnificative anul trecut, veniturile totale crescând de 5 ori până la suma de 23,5 milioane de Euro, comparativ cu cele 4,8 milioane de Euro adunate de-a lungul anului 2019.

„2020 a fost un an foarte bun pentru XTB. Obținerea unor creșteri de trei cifre a veniturilor și profiturilor nu ar fi fost posibilă fără câțiva ani de muncă intensă asupra produsului, tehnologiei și dezvoltării serviciilor noastre. Datorită acestui fapt, am profitat de oportunitățile de dezvoltare și creștere oferite de volatilitatea peste medie din piețe. Anul acesta a confirmat stabilitatea fundamentelor pe care se bazează afacerea noastră”, a declarat președintele Consiliului de administrație al XTB, Omar Arnaout. „Vrem să fim prima opțiune în ceea ce privește alegerea unei companii de investiții, nu numai pentru clienții din Polonia și Europa, ci și din întreaga lume”, a adăugat Omar Arnaout.

La rândul său, Irina Cristescu, General Manager XTB România explică: „Deși cu greu ne puteam imagina că anul 2021 ar putea aduce cu sine o volatilitate mai mare decât a generat-o începutul pandemiei, în așa fel încât să ne apropiem cu ușurință de recordurile din anul 2020, luna ianuarie a venit cu o surpriză de proporții: evoluția impetuoasă a criptomonedelor și fenomenul GameStop. Acestea, împreună cu oferta XTB de 0% comision pe acțiuni cu deținere (sub rulaj de 100.000 EUR), au atras un val nemaiîntâlnit de investitori noi care s-au grăbit să nu rateze momentele istorice ce au marcat piețele financiare în această perioadă, așa încât sucursala din România a atins un nou record istoric.”