FintechOS primește o investiție de 60 de milioane USD într-o rundă de finanțare Serie B, pentru a-și accelera expansiunea globală

Data publicarii: 23-04-2021 | Finante-Banci
Furnizor global de tehnologie pentru instituțiile financiare, FintechOS a anunțat atragerea unei investiții de 60 de milioane USD într-o rundă de finanțare Serie B care să îi permită accelerarea expansiunii globale. Runda a fost condusă de unul dintre cele mai active fonduri de investiții din Europa, Draper Esprit, companie care a susținut până acum o serie de companii de tehnologie care cresc rapid și se extinde la nivel global la fel de repede precum UiPath, ICEYE, Thought Machine sau Revolut. La această rundă au participat de asemenea și investitorii deja existenți, OTB Ventures, LaunchHub Ventures, Grapminder Ventures și Earlybird Digital East, urmând ca alți investitori să fie anunțați la o dată ulterioară.

Fondurile obținute în urma acestei runde vor fi utilizate de către FintechOS pentru întărirea poziției în Europa și Marea Britanie și pentru continuarea procesului de expansiune globală, piețele vizate în acest moment fiind cele din Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și America de Nord. Astfel, compania are în plan deschiderea unor noi sedii în SUA, Singapore sau Dubai, dar și creșterea numărului de angajați cu 40%. Un prim pas în acest sens îl reprezintă recrutarea în perioada imediat următoare a 120 de persoane cu experiență solidă în bănci, tehnologie și securitatea datelor sau asigurări.

Compania plănuiește de asemenea perfecționarea tehnologiei FintechOS dar și extinderea abordării low-code, pentru a permite profesioniștilor din domeniul financiar punerea rapidă pe piață a unor noi produse și servicii, a unor noi soluții inovative, personalizate și robuste, în doar câteva săptămâni.

“Când am lansat FintechOS în 2017, anticipam că soluțiile existente pentru nevoile de transformare digitală a sectorului financiar vor avea dificultăți în a livra rezultate tangibile. Noi am venit cu o abordare nouă și unică, care permite lansarea de produse și servicii într-un timp foarte scurt, pe toate canalele, într-un mod complet automatizat și personalizat. Evenimentele din ultimul an doar au mărit presiunea asupra industriei de a evolua – și, ca rezultat, vedem o cerere în creștere pentru platformele noastre. Cea mai recentă rundă de investiții ne va ajuta să creștem în ritmul alert de care au nevoie clienții noștri la nivel global,” spune Teodor Blidăruș, co-Fondator și CEO al FintechOS.

“Când i-am cunoscut pe Teo și pe Sergiu, viziunea lor ne-a convins pe loc: o platformă pentru întregul proces, bazată pe date, facilitată cu o infrastructură low-code/no-code. Firmele de servicii financiare actuale au raporturi de cost-venit de până la 90%, deci vedem o nevoie uriașă și în creștere pentru programe de infrastructură care să permită digitalizarea în mod rapid, ușor și cu costuri mai reduse. Draper Esprit crede în parteneriate durabile; cu echipa de la FintechOS sperăm să construim o companie de tehnologie financiară durabilă, care va schimba în mod dramatic felul în care oamenii din întreaga lume interacționează cu serviciile financiare,” a adăugat Vinoth Jayakumar, Asociat la Draper Esprit.

“FintechOS vine cu o schimbare de paradigmă - produsele și serviciile lor sunt transformatoare pentru industria serviciilor financiare și, foarte probabil, pentru alte industrii în viitor. Viziunea companiei și tehnologia de ultimă generație ajută băncile și companiile de asigurări să accelereze semnificativ implementarea unor modalități noi și complet automatizate de a furniza propriile servicii clienților lor sau de a interacționa cu angajații și ecosistemele interne. Toate acestea crescând în același timp rentabilitatea investiției și interacționând cu ușurință cu sistemele existente. Fiind primii care au crezut și investit în echipa FintechOS, suntem bucuroși și încrezători să continuăm în această serie B și să vedem că hiper-creșterea lor internațională merge mai departe”, declară Dan Mihăescu, partener fondator, GapMinder VC.