Daikin Romania: 20.000 de copaci au fost plantati in parteneriat cu Plantam fapte bune in Romania

Data publicarii: 10-05-2021 | Media
Subsidiară a celui mai important producător de aer condiționat din lume, compania Daikin România continuă să susțină acțiunile desfășurate de Plantăm fapte bune în România, participând pentru al patrulea an consecutiv la ampla acțiune de împădurire la nivel național pe bază de voluntariat. Astfel, în urma inițiativei Daikin „Plantăm aer” au fost plantați peste 20.000 de copaci, compania contribuind și în acest an la creșterea suprafețelor împădurite și la asigurarea unui aer mai curat cu 1000 de puieți forestieri ce au fost plantați în județul Suceava.

Conform datelor oficiale, 20 de milioane de metri cubi de lemn sunt tăiați anual în România, ritmul de împădurire fiind sub nivelul optim. În timp ce procentul optim de împădurire este de 40%, în prezent, potrivit datelor oficiale, pădurile ocupă doar 29% din suprafața țării.

Inițiativa Daikin se aliniază astfel proiectelor ample de sustenabilitate ale companiei care joacă un rol semnificativ în strategia pe termen lung. Programul „Plantăm aer” reprezintă astfel un pas important prin care compania se implică în procesul de împădurire și implicit, al creșterii calității aerului.

“Misiunea noastră este să îmbunătățim calitatea aerului pe care îl respirăm atât în interior, cât și în exterior. De aceea, toate activităţile, practicile şi procesele noastre sunt dezvoltate şi implementate urmărind sustenabilitatea mediului. Promovăm în mod activ soluții ecologice, cu consum redus de energie, și inovăm continuu pentru a asigura un impact scăzut asupra mediului. Astfel, suntem onorați că și în acest an facem parte din inițiativa „Plantăm fapte bune în România” și continuăm să contribuim la îmbunătățirea calității aerului”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Pe termen lung, strategia Daikin vizează dezvoltarea și extinderea și a altor programe care au ca efect reducerea impactului asupra mediului, obiectivul principal în acest sens al companiei fiind cel de a ajunge până în anul 2050 la o amprentă netă de carbon zero în întreaga sa activitate.

Conform Agenției Internaționale pentru Energie, aproape o treime din emisiile globale de CO2 cade în responsabilitatea producției industriale, motiv pentru care Daikin, ca reprezentant al acesteia, își intensifică eforturile de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și de a îmbunătăți eficiența energetică.

Până în prezent, compania a redus emisiile de gaze cu efect de seră la nivel de grup cu 70% față de nivelul atins în anul 2005, în ceea ce privește procesele de dezvoltare și producție. Mai mult, aparatele de climatizare au ajuns la 97% din volumul vânzărilor de produse ecologice.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: