TransferGo: Danemarca, o destinatie din ce in ce mai cautata de imigrantii romani

Data publicarii: 29-09-2021 | Finante-Banci
Transferurile intermediate de TransferGo pe coridorul Danemarca - România au avut o creștere de 100% la începutul acestei luni în comparație cu luna anterioară a acestui an, potrivit datelor furnizate de compania de transferuri internaționale de bani.

Odată ce românii din diaspora s-au reîntors în țările de domiciliu imediat după vacanța de vară, datele TransferGo s-au dublat dinspre Danemarca către România, țara nordică devenind astfel una dintre cele mai căutate destinații, cel puțin în ceea ce privește serviciile companiei de transferuri de bani online. Conturarea acestei tendințe este observată de asemenea prin sporirea numărului de curse aeriene dinspre România către Danemarca. De altfel, toate țările nordice s-au remarcat în ultima perioadă ca fiind un coridor de transferuri cuprinzător unui nou canal de migrație europeană, Danemarca fiind cea mai importantă dintre acestea din toate punctele de vedere.

„Am observat o activitate incipientă de transfer de bani a românilor dinspre zona nordică a Europei cu ceva timp în urmă, activitate care s-a aflat în creștere constantă și iată că astăzi această tendință se confirmă. Uitându-ne la cifre per ansamblu, credem că acest trend se explică, pe de-o parte, prin faptul că o parte dintre români au fost nevoiți să părăsească Marea Britanie ca urmare a Brexit, iar pe de altă parte sunt aceia care au plecat din țările mai puțin potente financiar și mai puternic afectate de condițiile economice dificile cauzate de pandemie (precum Italia, Spania etc.). Toți aceștia au migrat către Țările Nordice și au preferat în special Danemarca, deoarece este recunoscută pentru nivelul de trai mai ridicat, contractele mai sigure, dar și o mai bună garantare a respectării drepturilor omului și de muncă,” a afirmat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.

Tot la începutul lunii septembrie 2021, TransferGo a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de clienți care transferă bani ocazional, luna curentă fiind și cea mai atractivă lună a anului, alături de octombrie, în ceea ce privește transferurile internaționale de bani.

Această lună reprezintă de asemenea și o perioadă de activitate crescută în ceea ce privește transferurile în sens invers, adică dinspre România spre o serie de alte state din Europa cu centre universitare consacrate, destinații preferate de studenții români în ultimii ani precum Olanda, Franța, Danemarca sau Marea Britanie.