Studiu WEBCON: Solutiile de automatizare a proceselor de business genereaza o crestere a productivitatii de pana la 87%, cu o recuperare totala a investitiei in mai putin de 3 ani

Data publicarii: 30-05-2023 | Finante-Banci
Companiile de azi au nevoie din ce în ce mai mare de strategii eficiente care să le asigure sustenabilitatea operațională, pe fondul unui deficit la nivel global de experți în principalele domenii de activitate, a instabilității economice dar și a evenimentelor sociale și geopolitice neprevăzute.

Din aceste cauze, organizațiile din întreaga lume au început să investească masiv în soluții de îmbunătățire a productivității și de reducere a costurilor pe termen lung. Mai mult, soluțiile de automatizare a proceselor de business, pot genera o creștere a productivității de până la 87% potrivit unui studiu realizat de WEBCON.

WEBCON este una dintre cele mai importante companii globale care oferă o platformă de aplicații de tip LCAP (Enterprise Low-code Application Platform) pentru automatizarea și gestionarea proceselor de afaceri. Potrivit studiului realizat de Forrester Consulting în numele WEBCON și amintit mai sus, companiile care deja au integrate soluții de automatizare a proceselor pentru operațiunile interne economisesc mii de ore din activitatea angajaților. De asemenea, aceste organizații raportează și o accelerare cu 67% a proceselor externe complexe care le permit să ofere servicii de cea mai bună calitate clienților lor.

Eliminarea sarcinilor repetitive ajută companiile să optimizeze costurile și să automatizeze fluxurile de lucru dar în același timp și să își îmbunătățească gradul de retenție și de satisfacție a angajaților. Aceștia se vor putea concentra mai bine la serviciile oferite clienților și să își direcționeze creativitatea către zonele operaționale esențiale.

„Implementarea unei platforme de dezvoltare a aplicațiilor low-code, cum ar fi WEBCON BPS, poate fi o soluție care schimbă regulile jocului pentru companiile ce doresc să își eficientizeze fluxul de lucru într-un mod profitabil și flexibil. Aceasta permite dezvoltarea de aplicații specializate pe procese fără a mai fi nevoie de programare - mult mai rapid și cu o fracțiune din costul soluțiilor dezvoltate la cerere. De aceea, au devenit o soluție pentru organizațiile din întreaga lume, care caută o modalitate de a automatiza și de a gestiona mai bine procesele de afaceri. În timp ce beneficiile cantitative sunt importante, beneficiile necuantificabile, cum ar fi experiența îmbunătățită a clienților, satisfacția angajaților, agilitatea afacerii și reducerea erorilor umane reprezintă un câștig și mai mare”, spune Michał Rykiert, Director of Business Development EMEA, WEBCON.

WEBCON este prezentă pe piața din România din luna noiembrie a anului 2022. Țara noastră este considerată ca fiind o piață strategică pentru companie, cu un potențial semnificativ de dezvoltare și implementare a soluțiilor de automatizare în următorii ani.