Firmele din toata tara vor depune declaratiile fiscale online la jumatatea lui 2008

Data publicarii: 01-04-2007 | Finante-Banci

Firmele din toate judetele vor avea posibilitatea sa faca declaratiile fiscale in format electronic on-line, pana la jumatatea anului viitor, iar persoanele fizice din cateva judete vor putea plati prin card datoriile la buget, a afirmat presedintele interimar al ANAF, Daniel Chitoiu.

"Sistemul de declarare on-line va fi gata la jumatatea anului viitor, in toata tara, dupa ce va incepe sa functioneze in Bucuresti si Ilfov din 15 aprilie 2007", a precizat Chitoiu.

Plata obligatiilor fiscale prin card se poate face, deocamdata, numai la Sibiu, dar oficialul Fiscului a spus ca, in acest an, sistemul va fi pus in functiune in alte patru sau cinci centre pilot, printre care se va afla si Capitala.

ANAF se afla in discutii pe aceasta tema cu Ministerul Comunicatiilor, principala problema fiind, insa, cui ii va reveni plata comisioanelor pentru utilizarea cardurilor.

Firmele care vor sa foloseasca sistemul on-line trebuie sa obtina mai intai un certificat digital de inregistrare pentru a accesa sistemul electronic. Certificatul va fi dat gratuit si nu va putea fi folosit decat pentru depunerea declaratiilor, iar reglementarile vor fi similare cu cele din cazul semnaturii electronice. Pentru a primi certificatul digital de inregistrare, agentii economici trebuie sa se prezinte la administratiile financiare pentru a face dovada identitatii.

Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti intentioneaza sa demareze si un program de eliberare a electronica a certificatelor de atestare fiscala si a cazierelor fiscale.

In prezent, contribuabili pot depun declaratiile fiscale in format electronic, pe discheta.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: