BankNews.ro - The Business Republic

Cat costa asigurarea casei
Imobiliare | Data Publicarii: 23-05-2007

De la 1 ianuarie 2008 va trebui sa platim politele obligatorii. Acestea vor costa 10 sau 20 de euro, noteaza Evenimentul Zilei. Valoarea primelor achitate de proprietari dupa intrarea in vigoare a legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea ajunge la 150 de milioane de euro, a declarat ieri Radu Mircea Popescu, consilier la Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA). "Estimarea ia in calcul asigurarea tuturor locuintelor din Romania care vor intra sub incidenta acestei legi", a afirmat Popescu, citat de Mediafax.

Ultimul termen proconizat de autoritati pentru introducerea acestei obligativitati este 1 ianuarie 2008. Proiectul de act normativ ar urma sa ajunga in aproximativ doua saptamani pe masa executivului pentru a fi aprobat.

Reasigurare de 3 miliarde de euro

Riscul cedat in reasigurare a fost evaluat la trei miliarde de euro, potrivit calculelor realizate de patru brokeri internationali, a precizat Popescu. "Prima de reasigurare va fi stabilita in urma negocierilor", a aratat Popescu. Pagubele provocate de cutremurul din 1977 au totalizat doua miliarde de dolari.

Integral in Evenimentul Zilei

http://www.banknews.ro/stire/10881