BankNews.ro - The Business Republic

Clientii Wal-Mart, victimele hackerilor romani
International | Data Publicarii: 26-05-2007

Lantul de retail american a fost pagubit cu 8 milioane de dolari, in baza datelor despre clienti furnizate de o retea din Romania. O organizatie mafiota din Rusia specializata in infractiuni pe internet a pagubit cu 8 milioane de dolari lantul de retail american Wal-Mart pe parcursul a doua luni, informeaza "The Guardian". Conform publicatiei, rusii au cumparat de la hackeri romani date furate de acestia de pe cartile de credit din baza de date a retelei de magazine TJX Companies.

Pentru a nu fi prinsi, romanii, suspectati ca au furat peste 200 de milioane de serii de carti de credit, conform "Wall Street Journal", folosesc doua metode pentru a beneficia indirect de pe urma acestora. Prima este vanzarea datelor unor grupuri infractionale precum cel din Rusia, iar a doua - achizitionarea de tichete de cadouri in loc sa cumpere bunuri cu ajutorul cartilor de credit furate.

Astfel, o victima a descoperit ca o retea de hackeri din Florida a cumparat cu asemenea tichete pentru cadouri bunuri in valoare de peste 45.000 de dolari de la Wal-Mart pe numele ei. Si de aceasta data, cercetarile au aratat ca suspectii americani au cumparat datele de pe cartile de credit tot de la romani.

Integral in Evenimentul Zilei

http://www.banknews.ro/stire/10952