BankNews.ro - The Business Republic

Afacerile Generali Asigurari au crescut cu aproximativ 50% in primul semestru
Afaceri | Data Publicarii: 03-08-2007

Generali Asigurari a inregistrat, in primul semestru al anului, o crestere a primelor brute subcrise cu 50% comparativ cu un volum de 133 milioane lei (38,2 milioane euro) realizat in aceeasi perioada a anului trecut, au declarat reprezentanti ai companiei. "Rezultatele sunt bune, insa le vom publica in forma completa abia la inceputul saptamanii viitoare", au mai precizat reprezentantii companiei, fara a da alte detalii.

Divizia romaneasca a Generali a afisat, in primele cinci luni ale anului 2007, prime brute subscrise in valoare de 158,22 milioane lei (48,3 milioane euro), in crestere cu 43% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru finalul anului 2007, cele mai recente estimari ale companiei prevedeau cresterea, cu aproximativ 14%, a volumului de prime brute subscrise, pana la valoarea de 336,44 milioane lei. La finalul anului trecut, compania a afisat prime brute subscrise in valoare de 296 milioane lei 2006.

Generali, al treilea asigurator in Europa dupa valoarea de piata dupa Allianz si Axa si lider de piata in Italia, a afisat un profit net de 1,78 miliarde euro in primele sase luni ale anului, in crestere cu 26,7% fata de aceeasi perioada a anului precedent, rezultat la care a contribuit si noua achizitie Toro, un asigurator italian.

Generali are o cota de piata de 24% pentru asigurarile de viata in Italia si de 22% pentru restul asigurarilor. Compania controleaza al treilea asigurator german, AMB si opereaza in Franta, Spania, Austria, precum si in unele tari din Europa Centrala si de Est, printre care si in Romania.

In cadrul Generali Asigurari, Generali Holding Vienna A.G. detine 83,5660% din capitalul social, societatea comerciala Asigurare Reasigurare Astra S.A. are o participatie de  15,9850%, in timp ce Uniunea Nationala a Cooperativelor de Consum - Centrocoop detine 0, 1306%.

Generali Asigurari este parte a grupului international Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Cu o intrerupere in perioada comunista, compania este prezenta pe piata romaneasca incepand cu anul 1835. Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 76 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include astazi toate tipurile de asigurari.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/12053