BankNews.ro - The Business Republic

Toyota urca pe primul loc in topul brandurilor auto
Auto | Data Publicarii: 13-08-2007

Topul 100 Global Brands intocmit de Interbrand cuprinde 11 branduri auto, ceea ce reprezinta o cota destul de mare pentru industria in sine. Dintre producatorii auto, cea mai spectaculoasa crestere in clasament a inregistrat-o in acest an Toyota, de 15%, dar cea mai mare crestere, in general, a fost cea a marcii Audi cu 17%. Primul producator auto la nivel mondial, Toyota se afla pe primul loc si in topul brandurilor, cu o valoare de 32 de miliarde de dolari.

Pe locul 2, in clasamentul brandurilor auto, se afla Mercedes Benz, cu 23,5 miliarde de dolari.

Studiul arata o crestere importanta si pentru cei de la BMW. Japonezii revin in top cu Honda care se afla pe locul 19 in topul general al marcilor, cu o valoare a afacerii de aproximativ 18 miliarde de dolari.

Urmatoarea clasata in topul auto mondial este Ford, cu o scadere de 19% a valorii companiei, fiind un exemplu negative pentru eforturile de imbunatatire a brandului.

Urmatoarele locuri in clasamentul auto sunt ocupate de VW si Audi cu 6,5 respectiv 4,8 miliarde de dolari. Urmeaza in ordine marca Hyundai pe locul 8 in top zece auto si pozitia 72 in topul global, cu o valoare de 4,45 miliarde de dolari.

Hyundai este urmata de Porsche si Lexus care ocupa locul 91 in general. In top 100 al marcilor se mai afla si Nissan, aproape de ultimele pozitii, respectiv pe locul 98.

The Money Channel

http://www.banknews.ro/stire/12135