BankNews.ro - The Business Republic

Payzone Romania vrea sa deschida 4.000 de puncte pentru plata facturilor in 2008
Afaceri | Data Publicarii: 20-12-2007

Payzone vrea sa deschida 4.000 de spatii pentru plata facturilor populatiei in 2008, in centre comerciale sau in alte zone de vanzare, deoarece din 2005 firma ofera acest serviciu prin oficiile Postei Romane, a spus miercuri directorul de dezvoltare marketing al Payzone, Romania, Cristina Constantin.

Reprezentanta companiei spera ca in luna ianuarie 2008 sa proceseze primele plati ale facturilor prin noile puncte de vanzare. In acest an, valoarea totala a tranzactiilor efectuate de Payzone au fost de 20 milioane euro.

Cristina Constantin a estimat valoarea totala a facurilor platite in decembrie 2007 prin sistemul Payzon la 1,2 milioane euro. In prezent compania are contracte incheiate cu furnizori de electricitate, gaz, telefonie fixa si mobila, insa intentioneaza sa incheie contracte si cu alte tipuri de furnizori, precum cei de televiziune prin cablu.

Reprezentantii companiei au mai explicat ca sunt interesati de extinderea afacerilor companiei atat in mediul urban, cat si in mediul rural.

"Payzone ofera servicii orientate pe patru domenii majore, precum incaracarea electronica pentru telefoane mobile, plata facturilor si serviciile financiare care includ si tranzactiile cu cardurile de credit si de debit si operarea bancomatelor", a explicat Julian Pringle, directorul grupului Payzone pentru dezvoltare pe noile piete si strategie.

El a mentionat, pentru NewsIn, ca Payzone urmareste ca in viitorul apropiat sa intre si pe piata din Romania de operare a ATM-urilor, serviciu pe care in prezent compania nu il livreaza pe piata romaneasca.

"Afacerea din Romania are cea mai rapida rata de crestere dintre toate pietele pe care Payzone este prezenta si credem ca  exista cerere din partea consumatorilor finali pentru toate grupele de produse pe care le-am mentionat, in conditiile in care exista loc de extindere pe piata de telefonie mobila, iar numarul de bancomate raportat la populatia Romaniei este inca scazut", a adaugat Pringle.

Payzone, care a luat fiinta in septembrie 2006 prin fuziunea Alphyra si Cardpoint, a preluat afacerea din Romania a irlandezilor de la Alphyra deschisa in 2005. Reprezentantii Payzone au explicat ca afacerile din Romania si Grecia erau singurele din cadrul grupului de tip joint-venture.

In Romania, Alphyra detinea 60% din actiunile companiei, participatie care a fost marita la 100% odata transformarea in Payzone. Reprezentantii companiei au mai spus ca in aceasta luna afacerea din Romania isi va schimba numele din Alphyra in Payzone.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/14514_payzone_romania_vrea_sa_deschida_4000_de_puncte_pentru_plata_facturilor_in_2008.html