BankNews.ro - The Business Republic

Bancomatele si cardurile OTP Bank nu vor functiona luni pana la ora 23
Finante-Banci | Data Publicarii: 29-02-2008

OTP Bank România întrerupe funcţionarea sistemului de carduri şi a bancomatelor de duminică, 2 martie, ora 0:00, până luni, 3 martie, ora 23, pentru modernizarea sistemului informatic, a anunţat banca.

Cardurile emise de OTP Bank România nu vor putea fi utilizate pentru plăţi sau retrageri de numerar şi ATM-urile băncii vor fi nefuncţionale in intervalul menţionat.

După aceste actualizări ale sistemului informatic, banca va putea procesa tranzacţiile efectuate cu chip-carduri la propriile terminale ATM şi prin aparatele pentru plata cu cardul la comercianţi, "în conformitate cu ultimele standarde internaţionale în domeniu", a explicat directorul departamentului de carduri al OTP Bank România, Adrian Chichiţă, în comunicatul băncii.

OTP Bank România va lansa, în scurt timp, serviciul de acceptare a cardurilor prin intermediul aparatelor pentru plata cu cardul la comercianţi (POS), oferind astfel comercianţilor din România posibilitatea de a accepta carduri VISA şi MasterCard, ca mijloc de plată.

Din anul 2006 până în prezent, OTP Bank România a emis aproximativ 85.000 de carduri bancare, atât sub sigla MasterCard, cât şi sub sigla VISA. Totodată, OTP Bank România deţine o reţea naţională de peste 120 de automate bancare.

OTP Bank România este parte a OTP Group, care numără 11 milioane de clienţi, în 9 ţări central şi est-europene.

în 2007, OTP Bank România a înregistrat o pierdere de 2,827 miliarde forinţi (11,16 milioane euro), cu 1,54% mai mare decât în anul anterior, când însuma 2,784 miliarde forinţi (11,03 milioane euro). Activele totale ale OTP Bank România au ajuns la sfârşitul lui 2007 la 250,2 miliarde forinţi (987,2 milioane euro), cu o creştere anuală de 29,4%.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/16000_bancomatele_si_cardurile_otp_bank_nu_vor_functiona_luni_pana_la_ora_23.html