BankNews.ro - The Business Republic

Frontier FRLN: Alternativa pentru MacBook Air, la jumatate din pretul acestuia
IT&C | Data Publicarii: 18-03-2008

Credeti ca MacBook Air este cool? Inseamna ca nu l-ati vazut inca pe Frontier FRLN, un subnotebook ultra slim si foarte rezistent, la un pret pe jumatate din cel al lui Air! Asiaticii i-au reprosat lui Apple ca nu a construit cum trebuie portabilul MacBook Air, costurile de productie fiind mult prea mari. Asa ca au decis sa dea o lectie americanilor, lansand un notebook mai usor, mai subtire, dar din pacate nu si la fel de performant.

Frontier FRLNFrontier FRLN cantareste numai 1.249 kg (MacBook Air 1.36kg), avand cel mai subtire punct de 12.5 mm. Air nu are adversar in materie de design, insa cand vorbim despre rezistenta, FRLN il depaseste cu usurinta: tastatura rezistenta la apa, un corp care rezista la o presiune de 120 kg si nicio zgarietura la o aruncare de la 76 centimetri inaltime!

Subtire ca si MacBook, rezistent la multiple socuri si conditii meteo dificile, FRLN mai trebuie sa convinga doar la capitolul dotari tehnice. Este el la fel de puternic ca si produsul Apple? Din nefericire, nu..

Frontier FRLNFRLN are un display LED backlight de 12.1 inch cu rezolutie SXGA, 1 GB RAM, o unitate HDD de 80 GB, WiFi a/b/g si un procesor Intel A110 ce ruleaza la numai 800 Mhz. Asemenea procesoare vedem frecvent in UMPC-uri, nefiind alegeri inspirate pentru un laptop.

Air conduce detasat, cu un procesor Core 2 Duo la 1.5 Ghz, 2 GB RAM, HDD de 80 GB sau SSD de 64 GB si WiFi in toate standardele. Tinand cont de dimensiunile reduse, unitati optice nu se gasesc pe niciunul dintre notebook-uri.

Frontier FRLN dispune de dotari satisfacatoare, o constructie excelenta, robusta si bine finisata, precum si un pret foarte atractiv: aproximativ 900 dolari, adica jumatate din pretul lui MacBook Air!

PlugIn

http://www.banknews.ro/stire/16386_frontier_frln_alternativa_pentru_macbook_air,_la_jumatate_din_pretul_acestuia.html