BankNews.ro - The Business Republic

Unde isi petrec romanii vacanta de Paste?
Turism | Data Publicarii: 26-03-2008

A trecut moda sarbatorilor petrecute acasa, in familie. In ultimii ani, tot mai multi romani fac din Paste o mini-vacanta. Cererea este tot mai mare: agentiile de turism au vandut deja peste 80 la suta din locuri. Cele mai cautate destinatii pentru sarbatori raman Grecia, Bulgaria, Croatia si Turcia. Un sejur costa intre 150 si 500 de euro, la hoteluri de 3 si 4 stele, cu masa de Paste inclusa.

Foarte multi turisti vor sa se bucure de mare. Asa ca insulele grecesti, Tenerife sau Egipt sunt printre cele mai atractive destinatii. Pentru cei care au mai multi bani de cheltuit, exista oferte speciale. Acestea costa de la 1.000, pana la 2.500 de euro, si cuprind destinatii ca Spania, Portugalia, Dubai sau chiar Statele Unite.

Anul acesta, aproximativ 35.000 de romani vor petrece mini-vacanta de Paste in strainatate. Dar sunt foarte multi care raman de sarbatori in tara. Aleg, in general, Delta Dunarii, Litoralul, Valea Prahovei sau nordul Moldovei. Paradoxal, aici Pastele este mai scump decat peste hotare. La hotelurile de 3 stele, ofertele sar de 400 de euro de persoana. Exista totusi si variante mai ieftine: pensiunile agroturistice sau zona Bran-Moeciu.

Fie ca aleg o vacanta in strainatate, fie una in Romania, cei mai multi romani pleaca totusi pe cont propriu. Isi organizeaza singuri excursia pentru ca, spun ei, asa ies mai ieftin.

Antena3

http://www.banknews.ro/stire/16592_unde_isi_petrec_romanii_vacanta_de_paste.html