BankNews.ro - The Business Republic

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte pot plati impozite mai mici cu 300 de lei pe an
Finante-Banci | Data Publicarii: 07-04-2008

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), au posibilitatea sa-si deduca din veniturile impozabile, cheltuielile efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ, in limita a 300 lei pe an, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Astfel, contribuabilul poate, incepand cu acest an, sa-si deduca din veniturile impozabile din salarii, obtinute la functia de baza, cheltuielile efectuate pentru economisire in sistem colectiv pentru domeniul locativ efectuale de-al lungul anului 2007, in limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an.

Pentru a putea beneficia de deductibilitate fiscala, clientii RBL trebuie sa completeze Formularul 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ"  si sa-l depuna, pana la data de 15 mai 2008, la organul fiscal competent impreuna cu documentele solicitate.

"Produsele oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinte, prin componenta lor de economisire, au o contributie ridicata la cresterea gradului de economisire din sistemul bancar romanesc. Alaturi de prima de stat, aceasta deductibilitate fiscala face parte din "pachetul" stimulativ oferit celor care doresc sa-si imbunatateasca situatia locativa. Este primul an in care clientii nostri pot beneficia de aceasta deductibilitate si, speram, ca un numar cat mai mare dintre acestia sa poata accesa aceasta facilitate fiscala ", a afirmat Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL)  a acordat, in primul an de la lansarea activitatii de creditare, finantari in valoare de aproximativ 15 mil Euro, echivalent in lei. Valoare medie a unui credit a fost 10 000 euro, marea parte a finantarilor fiind directionate catre renovarea si modernizarea locuintelor deja existente.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/16867_clientii_raiffeisen_banca_pentru_locuinte_pot_plati_impozite_mai_mici_cu_300_de_lei_pe_an.html