BankNews.ro - The Business Republic

Ieftiniri la ratele in valuta
Finante-Banci | Data Publicarii: 12-04-2008

Cine s-a imprumutat in euro, dolari sau franci elvetieni si a avut rate scadente in ultimele zile a putut schimba banii ceva mai ieftin.

Valutele au incheiat o saptamana de scaderi pe cursul de schimb in raport cu leul. Euro a coborat luni sub 3,7 lei spre cotatii apropiate de nivelurile din luna februarie, iar deprecierea de vineri aproape ca a anulat avansul usor fata de leu, pe care moneda europeana il mai pastra la inceputul lunii aprilie.

Dolarul, in declin din a doua jumatate a lunii ianuarie, a strapuns tot vineri pragul de suport de la 2,3 lei, ajungind la un nivel - 2,28 - pe care nu l-a mai "vizitat" de la sfarsitul verii trecute. Este singura dintre cele trei valute cu depreciere pe 2008, pierderea in fata leului fiind, la cursul mediu de vineri, de peste sapte procente. Cei care s-au imprumutat in dolari si au venituri in lei (sau euro) raman cei mai avantajati cata vreme situatia economiei americane sta sub semnul recesiunii.

Francul elvetian a testat la mijlocul acestei saptamani pragul de 2,3 pe care l-a strapuns o data cu deprecierea de vineri (2,275), dar ramane inca valuta in raport cu care leul s-a depreciat cel mai mult de la inceputul anului.

Romania Libera

http://www.banknews.ro/stire/17017_ieftiniri_la_ratele_in_valuta.html