BankNews.ro - The Business Republic

RBS ia in calcul vanzarea diviziilor din SUA si Asia
International | Data Publicarii: 05-12-2008

Noul director executiv al Royal Bank of Scotland, Stephen Hester, a anuntat strategia de stabilizare a afacerilor bancii dand de inteles ca desi nu are de gand sa renunte la statutul de banca internationala, cu prezenta pe aproape toate continentele, va recurge totusi la vanzarea diviziilor neprofitabile.

Hester a venit la conducerea RBS cu o luna in urma, inlocuindu-l pe controversatul Freed Goodwin, vazut ca principalul vinovat al situatiei dezastroase in care se afla banca in momentul prezent. Hester a anuntat ca va incerca sa recastige increderea clientilor si a actionarilor, dupa ce institutia a fost nevoita sa accepte o infuzie de 20 de miliarde de lire sterline din partea guvernului britanic, devenind astfel in proportie de peste 60% companie de stat.

Hester a mai spus ca nu are de gand sa taie bonusurile angajatilor sai, in ciuda presiunilor facute de politicienii care doresc ca bancile nationalizate sa inghete programele de recompensare. "Avem 170.000 de angajati, iar majoritatea si-au facut treaba cu profesionalism, de accea merita recompensati".

Noul CEO a mai spus ca va reanaliza afacerile RBS din intrega lume si va reduce sau renunta la diviziile care aduc pierderi si riscuri. "Privim cu atentie operatiunile noastre din lume pentru a decide ce parte sufera din cauza unor probleme temporare si ce divizii sunt costisitoare".

Potrivit analistilor financiari, cel mai probabil, RBS va renunta la operatiunile din Statele Unite ale Americii si Asia. In SUA, britanicii opereaza prin intermediul bancii comerciale Citizen, iar in Asia prin Coutts.

George Trifu

http://www.banknews.ro/stire/23372_rbs_ia_in_calcul_vanzarea_diviziilor_din_sua_si_asia.html