BankNews.ro - The Business Republic

UBS ar putea disponibiliza inca 2.000 de angajati ai diviziei de valori mobiliare
International | Data Publicarii: 10-02-2009

UBS AG, cea mai mare banca din Elvetia, are in vedere disponibilizarea a 2.000 de angajati ai diviziei de valori mobiliare si se asteapta sa revina pe profit in 2009, dupa pierderi record inregistrate anul trecut, relateaza Bloomberg.

UBS a disponibilizat 1.782 de angajati in al patrulea trimestru, majoritatea ai diviziei de investitii bancare.

Anterior, banca anuntase ca va disponibiliza 9.000 de angajati si a adunat 32 miliarde dolari din partea investitorilor pentru a tempera pierderile record ale diviziei de valori mobiliare. 

Presedintele bancii, Peter Kurer, si directorul executiv, Marcel Rohner, au promis ca banca sa revina pe profit anul acesta, dupa ce a primit un ajutor de 59,2 miliarde dolari din partea guvernului elvetian pentru separarea activelor toxice.

In al patrulea trimestru, banca a afisat pierderi de 8,1 miliarde franci elvetieni (6,9 miliarde dolari).

Pierderile nete sunt comparabile cu un deficit de 13 miliarde franci elvetieni in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al bancii, al carui sediu central se afla la Zurich. Analistii chestionati de Bloomberg estimasera pierderi nete de 7,5 miliarde franci elvetieni.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/25282_ubs_ar_putea_disponibiliza_inca_2000_de_angajati_ai_diviziei_de_valori_mobiliare.html