BankNews.ro - The Business Republic

Internetul, principala sursa de informare
Media | Data Publicarii: 19-06-2009

Internetul este de departe cea mai populara sursa de informare si prima alegere pentru cei interesati sa afle ultimele stiri, depasind mediile cu o istorie mult mai lunga: televiziunea, ziarele si radioul, potrivit unui sondaj efectuat de Zogby Interactive.

Mai mult de jumatate din respondenti au declarat ca ar alege Internetul daca ar trebui sa opteze doar pentru o sursa de informare, urmat de televiziune (21%), radio si ziare, cu cate 10 procente fiecare. In acelasi timp, doar 10% considera retelele sociale drept cai importante de aflare a ultimelor evenimente de interes, Twitterul, in ciuda intensei mediatizari, este cotat cu doar 4% la capitolul putere de informare.

Interntul este vazut, totodata, ca cea mai de incredere sursa, 40% declarand ca se incred mai mult in informatiile obtinute astfel, fata de 17% TV, 16% radio si 13% ziare. Blogurile sunt considerate mai putin necesare decat website-urile de stiri, doar 28% admitand ca intra pe pagini personale conforme cu propriile vederi.

Pusi sa se proiecteze in viitor, 82% dintre respondenti au declarat ca peste cinci ani Internetul va fi principala sursa de informatie, fata de 13% televiziunea si un infim 0,5% care cred inca in ziare.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/29517_internetul,_principala_sursa_de_informare.html